4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a divorța…

Cuplu care divorțează

Ai multe probleme cu partenerul tău în ultima vreme? Nu te mai simți confortabil cu această persoană sau doar simți că scânteia a dispărut? Dacă crezi că o despărțire este iminentă, fă-ți timp să te gândești dacă poți schimba lucrurile pentru a face relația mai bună, înainte de a te despărți.

Toate relațiile se schimbă și este nevoie de o minte deschisă pentru a vedea că este timpul să discutați. Decideți împreună care este calea cea mai bună pentru amândoi. Separarea, nu este întotdeauna soluția potrivită. Dacă nu ești sigur(ă) pe ce drum să mergi, pune-ți următoarele întrebări înainte de a lua o decizie.

1. Oare această persoană și relația cu ea, scot tot ce este mai bun din mine?

Toți oamenii și orice relație ne afectează într-un fel. Persoana cu care decizi să fii într-o relație, ar trebui să te facă să te simți bine. Este această relație cu adevărat împlinitoare, sau îți petreci viața luptând cu cineva plin de critici și invidii?

– Un simptom că ar trebui să vă despărțiți de partenerul dumneavoastră, este atunci când această persoană dă naștere la nesiguranțe sau la gelozii, pe care nu le-ați avut în niciun alt moment până atunci.

– Pe de altă parte, dacă te face să te simți în siguranță, te respectă și te inspiră să-ți stabilești noi obiective pe care să le atingi, ar putea fi cu adevărat o idee bună să continui.

Această întrebare, are un punct la care ar trebui să fii atent(ă): cerințele nu trebuie să fie excesive. Cheia pentru a ști dacă această persoană este ceea ce ai nevoie, este că te face să te simți bine.

Există parteneri toxici, care te împing să fii mai bun prin mesaje negative. Cu toate acestea, există și aceia pentru care nu vei fi niciodată suficient de bun. În acest sens, am putea vorbi despre o relație cu violență emoțională, care este mai bine să se încheie cât mai curând.

2. De ce ar trebui să te despărți chiar acum?

Dacă ideea de a pune capăt acestei relații a apărut în ultimele zile, este important să analizăm de unde vine această idee. Ce lucruri s-au schimbat în ultimele luni, săptămâni sau zile, care te-au condus brusc la această întrebare?

Pare o întrebare evidentă și ai putea crede că nu ești fericit(ă). Se întâmplă asta cu adevărat? Ce așteptări aveai? Ce oameni sau situații noi sunt acum în viața ta?

Dacă ceea ce se întâmplă este că, dintr-o dată, ți-ai dat seama că nu-ți mai iubești partenerul(a), merită să pui capăt relației. Cu toate acestea, dacă există și alți factori, trebuie să le analizați importanța și dacă merită cu adevărat.

Este posibil să fi apărut o persoană nouă în viața ta.

Nu trebuie neapărat să fie infidelitate. Uneori, o persoană vine și ne uimește cu atenția sa sau cu vorbe frumoase. Analizează dacă asta înseamnă că nu mai există dragoste sau pur și simplu ești pierdut(ă) în noua persoană.

Un alt caz, este să te gândești că partenerul tău nu mai corespunde așteptărilor tale.

Unii oameni, acordă foarte multă importanță lucrurilor materiale, precum banii sau munca, iar odată ce câștigă mai mult, încep să caute pe cineva care să fie la „nivelul lor”.

Gândește-te dacă acești factori sunt cu adevărat mai importanți decât dragostea pe care ți-o oferă această persoană. Decizia este numai a ta, dar va trebui să trăiești cu ea.

3. Este posibil să faci unele modificări?

Înainte de a te despărți de partenerul tău, amintește-ți că a fi cu cineva, vine cu anumite angajamente. Urmând această idee, identifică dacă există o problemă care te duce la această decizie.

După ce ai stabilit acest lucru, analizează dacă ai putea face ceva pentru a schimba situația sau dacă este necesar ca partenerul tău să facă acest lucru. Apoi purtați o conversație și vedeți dacă sunteți dispuși să schimbați situația.

Când există multă dragoste într-o relație, este ușor să iei angajamente care îmbunătățesc situația și duc la a fi fericiți împreună. Dacă nu reușești, până la urmă, măcar vei ști că ai încercat și vei putea să mergi mai departe cu viața ta.

Să nu presupuneți că partenerul dumneavoastră va lua o decizie sau alta.

Uneori, credem că este mai bine să terminăm, pentru că nu vedem prea mult interes din partea celeilalte persoane. Cu toate acestea, el(ea) poate fi concentrat(ă) pe alte chestiuni și să nu realizeze cât de rele sunt lucrurile.

4. Ar trebui să mă despart cu adevărat de această persoană sau ar trebui să îmi iau ceva timp de gândire?

Cu toții avem momente când vrem să fim singuri. Cu toate acestea, există cei care cred că, a fi într-o relație, înseamnă a fi cu celălalt toată ziua.

Înainte de a te despărți de partenerul tău, evaluează dacă tot ceea ce ai nevoie, este de ceva timp departe de tot . De fapt, este o idee bună să o faci înainte de a pune capăt unei relații.

Nu-ți fie teamă să-ți întrebi partenerul, este normal și foarte sănătos în orice relație.

Această decizie îi poate surprinde, dar veți descoperi că data viitoare când vă vedeți, veți fi mai fericiți și mai îndrăgostiți ca niciodată. Este normal ca viața de zi cu zi să ne consume și să nu mai fim entuziasmați ca înainte, însă după o pauză, este probabil să revină magia.

În orice caz, amintiți-vă că puteți oricând să consultați un terapeut de cuplu și să vorbiți despre aceste aspecte. Terapia de cuplu, poate fi de mare ajutor în unele cazuri.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook