5 greșeli pe care le faci și alungi dragostea din viața ta…

O fată care stă pe un fotoliu

Ai observat că atunci când lucrurile sunt dificile, în încercarea de a le simplifica, de obicei, le faci și mai dificile?

De ce ne implicăm în iubiri greșite și ajungem să fim răniți, în relații care nu duc nicăieri, sau de ce suntem încă singuri și nu ne găsim partenerul(a) potrivit(ă)? Este ghinionul nostru, este vina noastră pentru că nu am creat condițiile potrivite?

Și dacă expresia „primim ceea ce merităm” este adevărată, noi suntem cei care blocăm inconștient romantismul și dragostea și de aceea suntem singuri sau nu avem o relație sănătoasă și fericită? Deci, haideți să vedem care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem și pe care trebuie să le depășim:

1. Căutăm idealul

În căutarea unui erou/eroină și îndrăgostirea mai degrabă de idee-imagine decât de persoana reală, parcă am căuta un model foarte specific și orice altceva nu recunoaștem.

De cele mai multe ori, însă, realitatea este departe de imaginația noastră, rezultând durere și dezamăgire, din cauza așteptărilor noastre mari. Și așteptarea este mama tuturor dezamăgirilor.

Dar, dacă ne gândim bine, nu suntem atât de indolenți. Aceasta este și o încercare de a-l controla pe celălalt, de a-l “face” conform cu ceea ce avem în vedere, pentru că nu acceptăm ceea ce este el/ea cu adevărat. Așa că relaxează-te și ia lucrurile așa cum vin.

2. Diferite dorințe

Străduința de a pătra cercul este zadarnică. Deci, dacă unul dintre voi doi crede că căsătoria este, să zicem, o condamnare pe viață iar copiii sunt un fel de tortură, în timp ce doriți să întemeiați o familie, presiunea asupra celuilalt nu va schimba părerea lui.

Tot ce vei face este să-l faci pe celălalt să se simtă ca și cum ar fi într-o închisoare și nu într-o relație. Dacă dorințele și visurile tale nu sunt aceleași cu celălalt, este mai bine să mergeți pe drumuri separate, deoarece pierzi timp și energie.

3. Stima de sine scăzută

Se știe că proiectăm o mare parte a Eului nostru în relațiile noastre. Când ne simțim rău cu noi înșine, despărțirea poate fi văzută ca un abandon sau menționarea unei slăbiciuni este luată ca un atac personal.

Relațiile tind să reflecte lumea noastră interioară. Ceea ce critic la celălalt, este adesea ceea ce mă enervează sau mă sperie la mine. Având o stimă de sine scăzută, devenim destinatarii unei situații sau a unui comportament cel mai adesea neplăcut, pentru că în adâncul sufletului credem că o merităm.

Deci, atunci când ne rezolvăm propriile probleme interne și calitatea relațiilor noastre se va îmbunătăți.

4. Starea de spirit

Rădăcina tuturor nefericirilor noastre, este starea noastră de spirit. Fie că vedem paharul pe jumătate gol sau pe jumătate plin, este foarte important să avem întotdeauna o atitudine optimistă, chiar dacă este foarte dificil.

Cei mai mulți dintre noi intră într-o relație cu speranțe și visuri care se estompează sau sunt distruse sub greutatea vieții de zi cu zi sau a dificultăților vieții și suntem gata să renunțăm.

Dacă ne vedem victime ale nefericirii noastre, este logic să trăim în continuare aceleași situații neplăcute. Concentrarea pe o perspectivă pozitivă ne va crește foarte mult șansele, nu numai să găsim dragostea, ci și să dezvoltăm și să menținem o relație bună.

5. Durerea și iertarea

În căutarea iubirii, este vital să ne eliberăm de amintirile neplăcute din trecut. Amărăciunea unui eșec sau sentimentul de respingere din urma unei despărțiri, este ceva care ne otrăvește, încetul cu încetul. Iertarea este primul pas către vindecare.

Rezervă-ți un moment în care să te izolezi și gândește-te la persoana care ți-a provocat această durere, dar și la toate momentele pe care le-ai împărtășit și judecă-le și iertă-le obiectiv. Numai așa vei fi eliberat de furie și amărăciune.

Fericirea este un drept dar este și alegerea noastră conștientă. Dacă ne eliberăm mintea de dezamăgiri și resentimente din trecut, atunci încheiem o poveste de dragoste și suntem pregătiți pentru o alta, mai bună.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook