A pierde pe cineva, nu tot timpul este o pierdere…

Femeie pe un munte

Este foarte dureros când cineva la care ții, alege să trăiască fără tine. La început, vei încerca să înțelegi care este motivul care a dus la această decizie – vei vrea să știi când și cu ce ai greșit.

Vor urma multe nopți nedormite și frământări sufletești, însă te vei resemna. La un moment dat, vei înțelege că nu toate lucrurile care ți se întâmplă în viață depind de tine.

Cineva care te-a trădat, care nu te apreciază, sau care nu împărtășește aceleași sentimente ca și tine, nu reprezintă o pierdere. Este un câștig! Nu te mai învinovăți și nu mai permite nimanui să te priveze de propriile emoții pozitive. Nu mai oferi nimănui puterea de a-ți controla stările și emoțiile sufletești!

Da, știu, este greu să uiți pe cineva care a însemnat atât de mult pentru tine, însă nu renunța la demnitatea ta. Nu permite ca sentimentele tale pentru cineva, să fie mai presus de persoana ta, mai ales dacă acea persoană nu îți răspunde la fel.

Știu cum este să pierzi pe cineva. Am stat și eu noaptea pe întuneric simțindu-mă singur, abandonat, al nimănui, parcă părăsit de toată lumea, însă am început să mă vindec când am înțeles că ea nu mi-a aparținut niciodată.

Nu poți să pierzi ceva ce nu ai avut niciodată.

Oamenii care pleacă, nici măcar nu au intenționat să rămână. Ei nu fac altceva decât să se oprească în viața ta, așteptând… Așteptând să apară ceva mai bun, asemenea călătorului care așteaptă în gară trenul care îl va duce spre destinația dorită.

Să pierzi o asemenea persoană, nu este o pierdere. A fost ceva din care trebuia să înveți – o lecție sau o pedeapsă. Poate că te pierdusei pe tine și trebuia să te regăsești, sau poate îți abandonasei visurile.

A pierde pe cineva, nu tot timpul este o pierdere. Poate că, pierzând, ți-ai câștigat șansa unui nou început.

Oamenii nu pleacă întâmplător din viețile noastre. Există un anumit scop sau motiv. Oamenii temporari, sunt aceia care aduc bucurie sau fericire de scurtă durată.

Aceasta este misiunea lor – să ne ajute să descoperim în noi, emoții pe care nici nu știm că suntem capabili să le dezvoltăm. Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să ne pregătească pentru ceea ce va urma – poate pentru iubirea predestinată.

Tot ceea ce acum ți se întâmplă, într-o zi vei înțelege că a avut un sens – că nu fiecare om pe care îl pierzi, este o pierdere. Și nici orice om pe care îl întâlnești, merită să-l păstrezi.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook