Cât timp sufletul ți-e tânăr, vârsta nu reprezintă decât un număr…

Femeie singură în pădure

Ne facem griji și ne consumăm energia cu tot felul de lucruri inutile, însă nicio clipă nu ne gândim că toate acestea ne răpesc timpul.

Ce este timpul?

Societatea ne învață că timpul este ceva după care să ne ghidăm pentru activitățile zilnice dar nu este deloc așa. Timpul măsoară viața.

Imaginează-ți că atunci când ne uităm la ceas, nu vedem ora, ci cât ne-a mai rămas din viață. Să ne imaginăm că ceasul este un cronometru care măsoară cât timp ne-a mai rămas de trăit.

Cum ar fi viața noastră atunci? Ar fi la fel sau am învăța să prețuim și să folosim timpul într-un mod cât mai plăcut?

Timpul este principalul dușman al nostru. Timpul este crud – el ne răpește copilăria, tinerețea, frumusețea și oamenii dragi sufletului nostru. Timpul nu se întoarce, nu așteaptă și nu iartă. El lasă urme pe chipurile noastre, iar singurul lucru bun pe care ni-l oferă în schimb sunt amintirile.

Aspectul nostru fizic este puternic influențat de starea noastră psihică.

Nu ne putem opune trecerii timpului, însă putem folosi totul în favoarea noastră. Nu lăsa ca timpul să îți îmbătrânească și sufletul! Sunt persoane de 40 ani care se comportă ca și când ar avea 60.

Aceste persoane s-au lăsat învinse, lăsând timpul să le îmbătrânească mai întâi sufletul. Viața nu trebuie să își piardă sensul după o anumită vârstă. Și ce dacă ne mai apare câte un rid… Ce dacă anii ce trec lasă urme vizibile pe chipurile noastre. Acest lucru este ceva natural și trebuie acceptat.

Nu putem rămâne tineri la nesfârșit – asta nu putem controla, însă sufletele ni le putem păstra tinere până la sfârșit.

Ce dacă ai trecut de 40, 50 sau 60 de ani, poți face în continuare ceea ce îți bucură inima. Dacă îți plăcea să mergi cu bicicleta, trotineta sau rolele, de ce să nu mergi în continuare? De ce să nu practici un sport sau să mergi la sala de fitness, ori la cafenele cu prietenele?

Știu, îmi vei spune că se uită lumea într-un anume fel. Da, ai dreptate, se uită cu admirație! Te privesc cu admirație pentru că și ei și-ar dori să devină ca tine.

Păstrează-ți sufletul ca la 20 de ani și ignoră-ți vârsta!

Poate că nu mai ai cheful și energia de atunci dar cu timpul vei descoperi că ai suficientă energie pentru a trăi viața frumos. Fă mișcare multă și înconjoară-te de oameni pozitivi, cu suflete tinere, care nu se plâng de cât de grea le este bătrânețea, și care merg la două zile, preventiv, la medic să le ia tensiunea.

Viața este una singură pentru fiecare, însă uneori ne oprim din a ne mai bucura de ea. Ne mulțumim doar să supraviețuim, uitând să mai trăim cu adevărat… Vârsta reală a unui om o poți vedea în ochii acestuia, pentru că ochii sunt oglinda sufletului. Nu-ți lăsa sufletul să-și piardă strălucirea!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook