Cum să nu mai iubești pe cineva și să mergi mai departe cu viața ta (cu siguranță nu este ușor)…

Cuplu care se desparte

Simți că este imposibil să-ți “oprești” emoțiile? Crezi că este timpul să faci ceva pentru tine?

Majoritatea oamenilor ar fi de acord că, în general, nu poți face nimic pentru a alege de cine să te îndrăgostești. Dar, în unele cazuri, ți-ai putea dori să nu fie așa, mai ales dacă iubești pe cineva care nu simte același lucru pentru tine.

Dorul, care însoțește iubirea unilaterală, poate afecta bunăstarea emoțională și poate provoca o mare suferință.

Poate iubești pe cineva care demonstrează constant că nu are la inimă interesele tale cele mai bune sau, pur și simplu, sunt prea multe diferențe între voi pentru a susține o relație pe termen lung.

Indiferent de situație, dragostea este un sentiment complicat. Chiar și atunci când este evident că relația în care ești nu îți face bine, pare imposibil să-ți “oprești” sentimentele.

Aceste sfaturi te pot ajuta să începi procesul de vindecare, pentru a putea merge mai departe.

Acceptă adevărul situației.

Optimismul, nu este o trăsătură rea. De fapt, capacitatea de a menține speranța în situații dificile sau dureroase, este adesea considerată ca fiind un semn al forței personale. Însă, atunci când vine vorba de relații nesănătoase, este mai util să acceptăm realitatea prezentă decât un viitor imaginat.

Dacă crezi că a renunța la relația ta înseamnă a eșua, gândește-te din nou. Este nevoie de curaj și conștientizare de sine pentru a recunoaște acest lucru și este, cu siguranță, un pas pozitiv către auto-dezvoltare.

Dacă conștientizezi că relația ta nu duce nicăieri, probabil că nu îți va face sentimentele să dispară peste noapte, dar este un pas important.

Identifică nevoile relației și motivele care o rup.

Aruncând o privire atentă la ceea ce îți dorești de la o relație, precum și la ceea ce nu vrei. Te poate ajuta să identifici motive pentru care o persoană ar putea să nu fie cea mai potrivită pentru tine.

De multe ori, trec zile, uneori o săptămână sau mai mult, fără să primești vreun semn de la persoana pe care o iubești. Îi dai un mesaj pe Facebook și observi că, în timp ce este online, nu răspunde.

Altfel spus, dacă acorzi prioritate unei comunicări bune în relația ta, incapacitatea celuilalt de a răspunde la timp, este un indiciu foarte bun că nu este potrivit pentru tine.

Atunci când recunoști că cel pe care îl iubești nu îți satisface pe deplin nevoile, s-ar putea să îți fie mai ușor să-ți rezolvi problemele sentimentale.

Acceptă ceea ce însemnă dragostea pentru tine.

Unele iubiri ne pot răni mereu inima. Unele relații, în special cele care au fost parte integrantă a dezvoltării noastre în momentele esențiale ale vieții noastre, își lasă o amprentă vizibilă în ceea ce am devenit.

Renunțarea la o iubire semnificativă, te poate face să simți că renunți la tot ceea ce ai fost cândva.

Încercă să profiți de această ocazie pentru a recunoaște lucrurile bune din respectiva relație, inclusiv ceea ce ai învățat din ea. Validează aceste sentimente. Oferă-le un loc în inima ta.

Negarea sentimentelor tale sau a importanței lor pentru tine, te poate reține. În schimb, onorarea experienței tale și acceptarea acelor sentimente puternice de a deveni o parte a trecutului tău, te poate ajuta să începi să-ți găsești pacea și să mergi mai departe.

În plus, recunoașterea semnificației iubirii trecute, te poate ajuta să realizezi că nu îți mai servește.

Privește spre viitor.

Să iubești un fost partener de cuplu sau pe cineva care nu îți răspunde la sentimentele tale, te poate limita. Dacă sentimentele tale sunt blocate pentru cineva cu care nu poți relaționa, probabil că îți va fi greu să găsești fericirea cu altcineva.

Chiar dacă nu te simți pregătit pentru nimic serios, întâlnirile ocazionale te pot ajuta să realizezi că există o mulțime de oameni grozavi. Odată ce nu vrei începe să iei întâlnirile mai în serios, găsirea partenerului potrivit se poate dovedi a fi o provocare. Adesea durează ceva timp.

Dezamăgirile noilor întâlniri, pot face să fie deosebit de tentant să rămâi cu persoana pe care o iubești deja. Dar angajează-te să privești înainte, nu înapoi, chiar dacă la început este greu.

Prioritizează alte relații.

Oamenii care nu se simt bine emoțional, tind adesea să “uite” de alte relații importante din viața lor. Prietenii și membrii familiei tale, îți pot oferi sprijin, o perspectivă utilă sau sfaturi înțelepte împărtășite din propriile lor experiențe.

Cei dragi vă pot oferi, de asemenea, putere și îndrumare dacă încercați să vă vindecați de efectele unei relații toxice. Dacă simți că cineva te judecă pe tine sau alegerile tale, sau te face să te simți prost în alte moduri, ar putea fi înțelept să-ți limitezi timpul cu acea persoană.

Fă-ți timp pentru tine.

Când ești îndrăgostit nebunește, s-ar putea să faci mici modificări (sau nu atât de mici) aspectului sau personalității tale, pentru a te alinia cu ceea ce crezi că vrei de la un partener.

Gândește-te la acele părți din tine, pe care este posibil să le fi negat, reprimat sau schimbat. Poate că te-ai îmbrăcat într-un stil diferit față de ceea ce ți-ai fi dorit, poate ai început să urmărești un sport care nu te interesează sau poate ai renunțat la hobby-ul tău preferat.

Poate ai evitat să-ți exprimi pe deplin sentimentele și ai încetat să trăiești așa cum vrei.

Oferă-ți spațiu.

Acesta poate părea un pas evident, dar este unul important. Când ești gata să mergi mai departe, distanța poate fi cel mai bun prieten al tău. Chiar și conversațiile ocazionale, apelurile telefonice sau Whatsapp-ul, pot reaprinde sentimentele pe care credeai că le-ai lăsat deja în urmă.

Dacă relația cu partenerul tău a fost, de asemenea, și una de prietenie, s-ar putea să ratezi acea parte a relației tale și să vrei să-ți menții prietenia. Acesta nu este un obiectiv rău, dar doar dacă relația voastră a fost una sănătoasă.

În rest, este mai bine să aștepți până când intensitatea dragostei tale se estompează. În caz contrar, poți ajunge să îți provoci dureri inutile.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste această perioadă dificilă:

Ai răbdare cu tine însuți;
Spune-ți ție ceea ce i-ai spune unui prieten aflat în aceeași situație;
Acceptă că este firesc să te doară;

Amintește-ți că durerea nu va dura pentru totdeauna;
Vorbește cu un psiholog. Să iubești pe cineva care nu este potrivit pentru tine, chiar și pe cineva care te-a rănit, nu te face prost sau defect.

Este ușor să vezi ceea ce este mai bun în cineva și să ai speranța că se va schimba. Poate dura timp să-ți schimbi perspectiva și să realizezi că, probabil, nu se va schimba.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook