Dacă o femeie are aceste calități, nu o părăsi niciodată!

Femeie după o draperie roșie

Oamenii care sunt în relații de lungă durată, ajung uneori la punctul în care se întreabă: „Este aceasta persoană cu adevărat cea cu care vreau să-mi petrec restul vieții?”, „Femeia de lângă mine chiar este singura?”

Oamenii de știință din întreaga lume cercetează problemele extrem de complexe din jurul dragostei și relațiilor și au petrecut mii de ore încercând să înțeleagă cum se potrivesc oamenii și ce calități sunt necesare pentru a face o relație de succes.

Vezi mai jos calitățile pe care, dacă femeia de lângă tine le are, nu ar trebui să o lași niciodată să plece.

1. Ea este mai inteligentă decât tine.

Când ești în căutarea unui partener de viață, asigură-te că este inteligentă și chiar mai inteligentă decât tine. Și știința este de acord. Lawrence Whalley, profesor emerit la Universitatea din Aberdeen, a cercetat demența de mult timp și a descoperit că o femeie inteligentă te poate proteja de demență.

Sfatul lui: „Ceea ce băieților nu li se spune niciodată este că, dacă vor să trăiască mai mult, trebuie să se căsătorească cu o femeie deșteaptă. Nu există un regulator mai bun decât inteligența.”

2. Este cinstită.

Toți facem greșeli și luăm decizii proaste la un moment dat în viața noastră. Din acest motiv, este cu atât mai important să avem pe cineva care să ne spună că greșim.

Studiile au arătat că bărbații caută un partener cinstit atunci când caută relații pe termen lung.

3. Este optimistă.

Este iubita ta genul de persoană care vede întotdeauna paharul pe jumătate plin? Ai acuzat-o de optimism naiv? Atunci, poate ai găsit femeia visurilor tale. Și asta pentru că oamenii negativi sunt toxici și dăunători sănătății noastre pe termen lung.

4. Face compromisuri.

Viața nu este pavată cu trandafiri și, la un moment dat, vei ajunge în punctul în care nu vei fi de acord cu partenera ta. Este complet normal și inevitabil. Psihologii de la UCLA au studiat 172 de cupluri căsătorite timp de 11 ani și au descoperit că:

„Este ușor să fii dedicat relației tale când totul merge bine. Dar pe măsură ce relația se schimbă, nu trebuie să spui că te angajezi în această relație, dar că lucrurile nu merg prea bine, că trebuie să găsești niște soluții, să faci niște sacrificii și să iei măsuri pentru ca această relație să rămână.”

5. Râde la glumele tale.

Bineînțeles că vrem pe cineva lângă noi care să râdă cu adevărat de glumele noastre. Într-un studiu din 2006 realizat de psihologi de la Westfield State University, ei au descoperit că a avea un partener care se crede că este amuzant, contează mai mult pentru bărbați decât pentru femei.

6. Are inima deschisă.

Un studiu de la Universitatea din Westminster arată că oamenii care au inima deschisă și împărtășesc informații personale sunt considerați deosebit de atractivi.

Autorii studiului chiar susțin că această calitate este atât de importantă, încât alții vor judeca aspectul exterior al unei persoane cu inima deschisă ca fiind mai frumoasă și mai atractivă.

7. Ea îți susține obiectivele și le urmărește pe ale ei.

O femeie deșteaptă va sta lângă tine, te va motiva, fără să depindă de tine. Nu va trebui să-ți faci griji pentru ea și nici nu va avea nevoie de asigurarea ta constantă.

O persoană slabă uită de obicei să-și urmărească obiectivele. Astfel de oameni, nu acordă prioritate obiectivelor partenerului lor. Acest lucru a fost dovedit de o cercetare a Universității din Columbia Britanică. Ai nevoie de o combinație sănătoasă de obiective personale și obiective comune.

8. Are o relație bună cu părinții ei.

Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au studiat 2.970 de persoane, de toate vârstele, și au găsit o legătură clară între relația cu părinții în anii adolescenței și viața personală de mai târziu.

Asta nu înseamnă că relația cu părinții ei trebuie să fie întotdeauna perfectă. „Înțelegerea contribuției tale la relația cu părinții tăi este importantă în recunoașterea reproducerii unor astfel de comportamente, pozitive sau negative”, spune Matt Johnson.

9. Ea este o persoană bună.

Știința spune că secretul unei relații lungi și fericite este bunătatea și generozitatea. Psihologul John Gottman de la Universitatea din Washington, într-un sondaj asupra cuplurilor căsătorite, a descoperit că există două tipuri de cupluri: profesori și distrugători.

Distrugătorii divorțează în primii 6 ani de căsătorie. Cu toate acestea, profesorii rămân împreună mult timp și au întotdeauna un lucru în comun: „Își scanează mediul social pentru lucruri pe care le pot aprecia și pentru care sunt recunoscători. Ei cultivă în mod intenționat o cultură a respectului și a aprecierii.”

10. Ea rămâne rece în certuri și te calmează și pe tine.

Certurile sunt inevitabile în cupluri. Să nu te cerți niciodată, nu este un semn al unei relații stabile. Important, însă, este cum te descurci cu fiecare ceartă și cum te regăsești după aceea.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley și Northwest University, au studiat 80 de cupluri timp de 13 ani și au descoperit că o relație va dura mai mult dacă femeia poate rămâne rece în timpul certurilor și poate comunica aceste sentimente bărbatului.

11. Se distrează cu tine

Un studiu pe termen lung al Universității din Michigan, având ca etalon 4.864 de persoane căsătorite, a arătat că cele mai fericite cupluri erau cele care au băut alcool împreună.

Desigur, asta nu înseamnă că alcoolicii sunt mai fericiți. „Ar putea însemna pur și simplu că cuplurile care au împărțit activități de petrecere a timpului liber, au o calitate mai bună a căsătoriei”.

12. Ea are propria ei viață.

A avea propriul tău timp personal este mult mai important într-o relație decât o viață sexuală sănătoasă. Acest lucru a fost dovedit de un studiu pe termen lung al Universității din Michigan. „Când oamenii au propriii prieteni, propriile interese și se pot defini, devin mai fericiți și mai puțin plictisiți.”

13. Îți acceptă defectele.

Multe relații par să conțină un partener care îl critică pe celălalt. Dacă ai găsit o femeie care, pur și simplu, te acceptă pentru ceea ce ești, atunci consideră-te norocos.

14. Nu poartă ranchiună.

Dacă ai găsit o femeie care îi iartă pe ceilalți, atunci o vei avea alături pentru mult timp. Un studiu realizat de cercetătorii de la Luther College, Duke University și Harvard Theological School, a arătat că oamenii care pot ierta trăiesc mai mult.

Desigur, cel mai important lucru este că iertarea este baza unei relații sănătoase. Oamenii nu sunt perfecți și, cu siguranță, vei face ceva care îți va răni partenerul la un moment dat. Și atunci vei avea nevoie de un partener care te poate ierta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook