De ce partenerul tău te sărută pe frunte și ce înseamnă asta…

Bărbat care sărută o femeie pe frunte

Partenerii dintr-o relație romantică schimbă multe feluri de săruturi: pasionale, ocazionale și, bineînțeles, pe frunte. Sărutul pe frunte poate topi cu dragoste pe oricine.

De ce este acest sărut atât de special și ce înseamnă?

Mulți oameni sunt confuzi în ceea ce privește sărutul pe frunte, pentru că atunci când se întâmplă (de cele mai multe ori), îi lasă cu mai multe întrebări decât cu răspunsuri.

Este un semn de protecție sau de tandrețe? Sau înseamnă că lucrurile nu merg atât de bine?

Întotdeauna am crezut că sărutul pe frunte este cel mai intens fel de sărut. Este sărutul care este oferit în cele mai speciale și intense momente.

Marchează începutul unei familii, te face să te simți prețuit(ă), este sărutul care se oferă după ce două suflete se unesc și, în general, se oferă cam în toate momentele speciale care dau valoare vieții.

Potrivit consilierului de relații Laurel Steinberg, „sărutul pe frunte arată o intimitate emoțională puternică”. De ce? Pentru că nu este un sărut care provoacă atracție s3xuală, ci ajută la comunicarea la un nivel mai profund.

Următoarele motive vor explica de ce partenerul tău te sărută pe frunte, în loc să te sărute pe gură:

Ai o relație semnificativă.

Un sărut pe frunte, este ceva complet diferit față de alte săruturi. Indică o conexiune emoțională mai substanțială într-o relație. De aceea, un sărut pe frunte, poate fi oferit de un părinte sau de un bunic și reprezintă un gest de afecțiune.

Îți sărută literalmente sufletul.

Căldura și presiunea buzelor pe frunte, stimulează glanda pineală, care eliberează substanțe chimice care induc bucurie și bunăstare mentală. Cu acest gest, partenerul tău îți sărută gândurile, ideile și pe tine, așa cum ești, nu așa cum este corpul tău fizic.

Arată închinare.

Săruturile pe frunte, reprezintă o relație între două suflete care transcend în tărâmul fizic al existenței. Arată dragoste, afecțiune și adorație față de cealaltă persoană.

În acest fel, partenerul tău îți spune: „Ești perfect(ă) așa cum ești” sau „Sunt atât de bucuros(ă) să te am în viața mea”.

Își ia un angajament.

Poate fi ceva care nu este atât de evident dar este, cu siguranță, adevărat! Când te sărută pe frunte, mai ales în fața altora, își manifestă angajamentul față de tine.

Sărutul reprezintă o formă unică de comunicare.

Cred că, un sărut pe frunte, ne poate spune mult mai mult decât o pot face cuvintele. Arată o anumită formă de afecțiune pe care un simplu „te iubesc” nu ar putea să o exprime. Este comunicare fără cuvinte.

Poate că interesul scade.

Deși un sărut pe frunte poate însemna multe lucruri minunate, el mai poate însemna și ceva rău. Dacă partenerul tău te sărută pe frunte, este posibil să-ți trimită un mesaj că interesul lui pentru tine scade.

Așa că, dacă te sărută pe frunte doar șovăitor, probabil că este timpul să vorbești despre ceea ce se întâmplă în relația ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook