Iubirea platonică apare atunci când apropierea dintre două persoane este doar la nivel intelectual, spiritual, și nu la unul fizic…

Iubire imposibilă

Este foarte greu să uiți pe cineva de care te-ai îndrăgostit și alături de care nu a existat o relație reală.

Există legături emoționale care, din păcate, nu se pot materializa într-o relație. Și chiar dacă simți vibrații venite și dinspre cealaltă persoană – că și ea îți răspunde la fel, împrejurările fac ca această iubire să nu se împlinească niciodată.

Pot enumera o mulțime de motive pentru care oamenii care se iubesc nu pot fi împreună, însă doar cei care au trăit sau încă trăiesc această iubire platonică le pot înțelege.

Iubirea platonică apare atunci când apropierea dintre două persoane este doar la nivel intelectual, spiritual, și nu la unul fizic.

Această iubire, impecabilă din toate punctele de vedere, lipsită de sexualitate, în cea mai pură formă, nu poate fi uitată niciodată.

Conceptul de ”iubire platonică” nu este unul recent, el a căpătat nuanțe încă de acum 500 de ani, în timpul Renașterii, când oamenii amânau înfăptuirea actului sexual. Acest pas fiind considerat de o importanță majoră pentru dobândirea egalității dintre bărbat și femeie.

În zilele noastre oamenii tânjesc să trăiască, spun ei, ”o iubire adevărată” dar dacă îi întrebi cum ar defini această ”iubire adevărată”, îți vor descrie un fel de iubire platonică condimentată cu ceva sexualitate.

Practic fiecare persoană ar dori să primească de la o relație cam tot, fără însă a avea răbdarea necesară pentru a lăsa sentimentele să evolueze până la un anumit nivel spiritual. Astfel, ei își consumă sentimentele și emoțiile încă din fașă.

Încă din momentul în care apare atracția, oamenii vor să se cunoască mai întâi fizic, apoi intelectual și spiritual – asta în cazul în care mai ajung până acolo.

Am devenit superficiali și trăim totul accelerat, ca mai apoi să fim nemulțumiți că nimic din ceea ce trăim și simțim nu capătă intensitatea dorită. Este ca și cum ne dorim să consumăm o pâine crescută, cu crustă aurie și crocantă, dar nu avem răbdare să o ținem în cuptor atât cât este necesar.

Pe de altă parte, există persoane care ajung să cunoască perfecțiunea iubirii, să dezvolte sentimente și să trăiască emoții la intensitate maximă, pe care apoi să nu le poată consuma. În viață, ne confruntăm cu situații în care momentul contează – dacă ratezi momentul, poți pierde șansa.

Sunt decizii pe care uneori amânăm să le luăm, crezând că timpul este în favoarea noastră.

Greșit, în viață totul trebuie făcut cu moderație! Este adevărat că ”graba strică treaba”, însă și ”ce este prea mult, strică”. Chiar dacă o persoană își cunoaște foarte bine limitele, nu poate ști care sunt limitele celuilalt.

Mulți oameni care se iubesc ajung să nu fie împreună tocmai pentru că au ratat șansa, amânând prea mult momentul. Pentru acești oameni este cel mai greu, pentru că ei pur și simplu trebuie să învețe să trăiască cu această durere toată viața.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook