O dată în viață, Dumnezeu se arată fiecăruia dintre noi…

Mâinile lui Dumnezeu

Există o legendă în care Dumnezeu ne apare fiecăruia dintre noi o dată în viață.

Apare într-o formă oarecare; poate fi un bătrân, poate fi omul care stă liniștit pe banca de lângă noi… și atunci soarta noastră este în joc. Depinde de cum reacționăm la această întâlnire “aleatorie”. Despre ce vorbim? Ce vom face?

Cândva, a trăit odată un bărbat. El avea doar trei visuri: să aibă un loc de muncă bine plătit, să se căsătorească cu o femeie frumoasă și să devină celebru în lume.

Într-o iarnă rece, bărbatul se grăbea să ajungă la un interviu într-o companie celebră. În drumul lui, zărește un bărbat căzut pe pământ, chiar în fața lui.

Bărbatul s-a uitat la omul căzut și, crezând că este beat, nu i-a întins o mână de ajutor. Astfel, el a reușit să nu întârzie la întâlnirea programată. Cu toate acestea, interviul a eșuat și nu a fost angajat.

Odată, într-o noapte frumoasă de vară, bărbatul se plimba pe străzile orașului. S-a oprit și a urmărit spectacolul actorilor de stradă. Nu au fost mulți oameni în public, dar actorii care obișnuiau să interpreteze ciudățenii, erau emoționați și veseli. După încheiere, s-au auzit aplauze și audiența a început să crească.

Omul nostru a dat să plece, dar cineva l-a atins pe umăr; era o bătrână îmbrăcată și machiată ca un clovn. Ea l-a întrebat dacă i-a plăcut ceea ce a văzut și cum a apreciat interpretarea actorilor.

Tipul nu a vrut să vorbească și s-a gândit că îi va arăta pălăria pentru a pune niște bani în ea. S-a întors fără să spună nimic, fără să zâmbească, fără măcar să o privească în ochi și a plecat acasă.

Era o noapte ploioasă. Tipul s-a întors de la petrecerea zilei de naștere a unui prieten. Era foarte obosit și visa la o baie parfumată și la cearșafuri pufoase. Deodată a auzit un țipăt înăbușit. O femeie stătea pe banca din fața intrării în blocul în care locuia și plângea în liniște. Stătea și plângea în ploaie, fără umbrelă.

Când l-a văzut pe omul nostru, i-a cerut ajutor. A avut loc un accident în familia ei. Voia doar să vorbească cu cineva. Tipul a făcut o pauză pentru câteva secunde, dar a intrat în casă unde îl aștepta cada cu apă fierbinte și patul cald.

Viața lui a fost mizerabilă. A murit singur.

Ajuns în rai, omul și-a întâlnit îngerul păzitor, prietenul său etern.
– Știi, am trăit o viață destul de nefericită și lipsită de sens. Am avut trei visuri, dar nu s-au împlinit, i-a spus el îngerului.

– Prietene, am făcut totul pentru ca visele tale să devină realitate. Dar pentru ca asta să se întâmple, nu aveam nevoie decât de mâna ta, de ochii tăi și de inima ta, i-a răspuns îngerul.
– „Pentru ce?” A întreabat bărbatul.

– Îți amintești de cel care era căzut în fața ta, pe stradă? El a fost directorul general al companiei la care ai vrut să te angajezi. Te așteptai la o carieră strălucitoare. Tot ce voia era mâna ta.

– Ce zici de clovnul acela, îți amintești de acea bătrână, care te-a oprit cu o întrebare în noaptea aceea? De fapt, era o tânără frumoasă actriță talentată, machiată ca o bătrână. S-a îndrăgostit de tine la prima vedere. Un viitor fericit vă așteaptă în dragoste. Tot ce-ți doreai era în fața ochilor tăi.

– Vino, amintește-ți de femeia de pe banca de la intrarea în blocul tău. Da, da, femeia care plângea și care te-a oprit și te-a rugat să stai puțin de vorbă cu ea. A fost o scriitoare celebră.

– A avut o criză în familia ei și avea nevoie de sprijin mental. Nu te-ai deranjat. Dacă ai fi invitat-o ​​la o ceașcă de ceai acasă, ea ar fi scris mai târziu o carte pentru a-și spune povestea.

– Cartea ar fi ajuns best seller, ar fi fost publicată în milioanele de exemplare ale lumii, iar tu ai fi fost celebru. Pentru că în prefața ei, ea îți scria numele, afirmând că i-ai schimbat viața în acea noapte și că ai inspirat-o pentru respectiva carte. Tot ceea ce voiai, era în inima ta, i-a spus îngerul.

Ascultă lumea din jurul tău, ea îți oferă atât de multe oportunități. Și pentru ajutor, trebuie să învățăm, nu numai cum să-l dorim, ci și cum să-l acceptăm cu demnitate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook