O femeie trebuie să fie iubită și ÎNȚELEASĂ…

Cuplu care se sărută în pat

Atât bărbații, cât și femeile, au nevoi emoționale de bază.

Pentru un bărbat, este important să fie iubit, apreciat, acceptat și de încredere. O femeie trebuie să fie iubită, îngrijită, respectată și înțeleasă.

Sănătatea emoțională

Cele mai multe conflicte în relațiile de gen, se datorează incapacității de a satisface nevoile de bază ale partenerilor. Când nevoile noastre nu sunt satisfăcute, ne simțim răniți emoțional și ne învinovățim ușor partenerul pentru asta.

Ce înseamnă iubirea?

Dragostea este un concept, dar și un sentiment. Felul în care o definim dar și ceea ce așteptăm de la aceasta, are un rol important în alegerea partenerului nostru dar și asupra nivelului de satisfacție pe care îl trăim.

Fiecare persoană are felul său de a înțelege dragostea. Adesea, modelul nostru de iubire, este similar cu cel al părinților noștri față de noi, sau chiar de felul în care s-au comportat unul față de celălalt.

Dragostea este un sentiment, dar este și un comportament. Când ne judecăm dragostea pentru alții, criteriul nostru este reprezentat de sentimentele noastre.

Dar atunci când judecăm dragostea celorlalți pentru noi, ne bazăm pe felul în care aceștia ne tratează, deoarece nu putem ști în fiecare moment ce simt ei pentru noi.

Ce înseamnă să ai nevoie de iubire?

Dăruind și primind iubire, bărbații și femeile se iubesc mai mult, se simt compleți și întregi. Dragostea susține, îngrijește, afirmă, ușurează, proiectează o dorință altruistă de a lupta pentru binele persoanei pe care o iubim.

Când suntem iubiți, experimentăm realitatea existenței noastre, simțim că suntem demni. Desigur, iubirea celorlalți poate face într-adevăr minuni, dar nu va funcționa dacă nu ne iubim mai întâi pe noi înșine. „Respectul este iubire în cea mai simplă formă.” – Frankie Byrne

Cum este definită nevoia de respect a unei femei?

Respectul pentru partener, înseamnă acceptare și apreciere pentru ceea ce acesta este. Pe o femeie, o ajută să rămână ea însăși și să-și mențină drepturile. Cu cât o femeie este mai atașată emoțional de partenerul ei, cu atât este mai sensibilă la nivelul de respect.

Dacă un bărbat nu respectă nevoile, sentimentele, drepturile și dorințele partenerei sale, ea va fi forțată, în cele din urmă, să-și “înghețe” sentimentele de dragoste pe care le are pentru el, pentru a se regăsi.

Este un fenomen comun, în această etapă, în care se pierde și dorința ei sexuală, deoarece în relațiile sexuale, o femeie are o mare nevoie de respectul partenerului ei.

Adolescentele, sunt influențate în special de modul în care tatăl își respectă mama, dar și de cât de mult se respectă mama pe ea însăși.

Un bărbat, atunci când nu este respectat, devine egoist și adesea agresiv.

În schimb, când o femeie nu este respectată, prima reacție este de obicei supunerea, mai ales atunci când este într-o relație cu cineva pe care îl iubește.

Cu toate acestea, este foarte probabil ca ea să devină mai dominatoare și mai exigentă, atunci când va începe să se simtă rănită de partenerul ei care nu o respectă.

În acest timp, nu este puțin probabil, să vedem că bărbatul devine pasiv și dependent, adică rolurile se schimbă. Cu toate acestea, doar atunci când ne vedem ca o persoană demnă, demnă de iubire și de respect, ne putem aștepta la respect de la ceilalți.

Ce înseamnă nevoia de îngrijire a unei femei?

Fiecare relație, este un proces continuu de oferire și împărtășire reciprocă. Este important ca partenerul să răspundă nevoilor noastre, dar să aibă grijă și de noi.

Când o femeie primește afecțiune de la un bărbat, ea simte că nevoile ei sunt cele de bază și că nu sunt egoiste. În schimb, atunci când se află într-un mediu indiferent, îi este greu să-și impună nevoile, fără să se simtă slabă, vinovată sau să creadă că este egoistă.

Când o femeie are prea multă grijă de un bărbat, este foarte probabil, ca încet-încet, ea să-și asume rolul mamei lui, iar el să ajungă slab și dependent, cu comportamentul unui copil răsfățat și exigent.

Deoarece femeile au o nevoie puternică de grijă și atenție, le este mai ușor să ofere și să primească.

Cât de importantă este înțelegerea pentru femei?

A înțelege, înseamnă a împărtăși și a respecta punctul de vedere al celuilalt. Înseamnă să fii dispus să descoperi și să experimentezi realitatea așa cum o vede celălalt, fără a-i impune un alt mod.

Pentru femei, nevoia de înțelegere, este primordială și esențială. Când un partener nu îi acordă timp și atenție pentru a-i înțelege sentimentele și nevoile, este foarte ușor pentru ea să devină confuză și să reacționeze exagerat.

Când femeia își împărtășește gândurile, iar partenerul o ascultă pasiv sau este indiferent, o afectează suficient pentru a-i crește confuzia sau supărarea.

Când o femeie este supărată și bărbatul o judecă ca fiind proastă sau nebună, este ușor pentru femeie să înceapă să se îndoiască de sănătatea ei mintală.

Pentru ambii parteneri, poziția ideală pentru a lua o decizie, este echilibrarea gândurilor și emoțiilor.

Este necesar ca bărbatul să „asculte pentru a înțelege”, în timp ce femeia își găsește înțelegerea atunci când își împărtășește problemele. Acest lucru, se poate face și poate aduce echilibru în relație, doar atunci când unul încearcă să se pună în locul celuilalt pentru o perioadă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook