Oameni goi, reci, de parcă n-ar avea inimi…

Oameni goi, reci, de parcă n-ar avea inimi...

Doar imaginea lor, oricât de falsă ar fi, atât contează în lumea pe care au creat-o. Este important ca ei să pară a avea bani și prestigiu social, astfel încât ambalajul lor să fie strălucitor, însă conținutul este gol.

Refuz să fiu unul dintre ei.

Am refuzat să-mi petrec viața fără sentimente reale, fără să îmi tremure trupul la pulsul vieții, la esența ființei mele. Dragostea adevărată, respectul reciproc, bucuria sufletului, sunt cele mai înalte frumuseți umane.

Avem nevoie de dragoste, pentru a putea respira. De respect, pentru a ne hrăni. De compasiune, pentru a ne potoli setea. De îmbrățișări, pentru a ne acoperi. De sinceritate, pentru a ne încălzi. De comunicarea substanțială, pentru a exista.

În spatele hainelor, a măștilor, a caselor (adesea îndatorate) și a mașinilor împrumutate, dacă există un gol în suflet, viața va trece într-o clipă, într-o amăgire.

Trezeste-te omule!

Nu contează ce îți va hrăni spiritul, ce îți face viața puțin mai ușoară. Dacă ești norocos sau demn de asta, este o binecuvântare, dar nu poate fi un scop în sine, nici un mijloc de promovare.

Nu cuvintele false pe care le răspândești și în care ajungi să crezi, îți vor încălzi inima. Nu umbrele rămase ale acelor oameni care te înconjoară și trăiesc pentru materie, sunt capabili să-ți atingă sufletul.

Pentru că va veni vremea, ca orice ființă vie în această lume, când vei părăsi această dimensiune.

Dacă nu găsești esența, vei simți frică, vei tremura de frigul singurătății și a golului. Vei sta cu frică, singur în fața necunoscutului tău, a măreției minții pe care nu ai îndrăznit să o privești niciodată în față. Și ea se va uita la tine provocându-te să o descoperi.

Îți vei dori, mai mult decât orice altceva, să o cunoști, să devii una cu ea, pentru că atunci vei înțelege că ea este singura cale către fericire, adevăr și lumină. Dar poate va fi prea târziu.

Nu-ți lăsa viața să treacă, așteptând să găsești timpul, starea de spirit și momentul potrivit pentru a aduce schimbarea pe care simți că ar trebui să vină în viața ta. Momentul potrivit este întotdeauna acum, pentru orice decizie și pentru primul pas.

Să iubim cu adevărat, să ne schimbăm, să înflorim, să devenim tot ceea ce putem și, poate, tot ceea ce am visat cândva timid. Să devenim OAMENI, ființe ale iubirii.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook