Să rămânem îndrăgostiți este o alegere pe care ar trebui să o facem cu toții…

Foto: Tata CLiQ
Distribuie:

Mulți dintre noi au tendința să se concentreze pe a fi îndrăgostit, și să folosească acest sentiment al iubirii pentru a determina durata unei relații. A te îndrăgosti este ușor, nu necesită un efort. Să rămânem îndrăgostiți este o alegere – este nevoie de un efort susținut pentru asta, relatează psihologii pentru Psych Central.

Desigur, atunci când o relație este nouă, este plăcut să cucerești sau să te lași cucerit. La început, ne gândim mereu la persoana care a apărut în din viața noastră și dorim să ne petrecem cât mai mult timp împreună, să împărtășim împreună experiențe noi.

Sentimentele, totuși, pot fi trecătoare.

Nimeni nu pare să vrea să vorbească despre felul în care aceste sentimente de iubire pot dispărea și de câtă muncă este nevoie pentru a menține flacăra iubirii aprinsă. Să rămânem îndrăgostiți este o alegere pe care ar trebui să o facem cu toții.

Pe cine iubim, este mai mult o alegere decât un sentiment. A rămâne îndrăgostit este un angajament. După ce fluturașii din stomac dispar, trebuie să luăm o decizie: Vrem să iubim acea persoană și să ne luăm împreună angajamentul unei relații, sau lăsăm acea persoană să plece din viața noastră definitiv?

Odată ce am luat decizia că persoana pe care am întâlnit-o este tot ceea ce ne dorim, procesul de consolidare a relației noastre abia începe, și reprezintă o serie de alegeri pe care le vom face.

Este alegerea noastră dacă vrem să vedem doar ce este mai bun la partenerul nostru, în fiecare zi, sau să ne concentrăm asupra lucrurilor negative și care ne deranjează.

Foto: Pinterest

O relație rezistentă în timp, presupune să acceptăm și să iubim persoana de lângă noi așa cum este. Dacă intrăm într-o relație cu gândul că putem schimba pe cineva, deja am compromis relația și, cu siguranță, vom da greș. Cu toți avem defecte și fixuri în anumite privințe, însă acceptarea acestora face parte din dragoste.

Putem alege să ignorăm lucrurile mici și enervante pe care partenerul nostru le face. Încercarea de a ne schimba partenerul, este una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face într-o reație.

O altă alegere importantă este să ne amintim motivele pentru care ne-am îndrăgostit de acea persoană. Relația noastră nu va fi întotdeauna perfectă și vor exista și momente de ceartă și discuții în dezacord. Vor veni și momente de încercare, și chiar vremuri grele, pe care va trebui să le rezolvăm împreună. Secretul de a trece peste aceste momente, constă în a ne aminti să fim respectuoși, să ne recunoaștem angajamentul și să încercăm să le depășim împreună. În astfel de momente, chiar este necesar să ne amintim de ce am ales să iubim persoana de lângă noi.

În dragoste, este vorba despre alegeri. Să rămânem îndrăgostiți este o alegere…

Este alegerea noastră să vedem binele, să ignorăm frumusețea, să ne concentrăm pe ceea ce putem face pentru partenerul nostru și să ne amintim de ce ne-am îndrăgostit. Efortul de a face aceste lucruri, este o alegere care arată cum este de fapt dragostea. Tot acest efort va fi răsplătit prin minunatul dar de a rămâne îndrăgostit.

Distribuie:

Notă:

Este interzisă preluarea integrală sau parțială a conținutului articolelor fără acordul în scris al autorului.