Sfaturi pentru a te simți mai bine în mai puțin de 15 minute…

Blondă cu ochi albaștri

Cu toții avem momente în care nu ne simțim mai bine. Fie că este vorba despre o dispoziție proastă, anxietate, stres sau doar o lipsă de motivație, este greu să te simți 100% bine, 24/7.

Și în timp ce toate cele menționate mai sus sunt perfect normale, atunci când te simți dezamăgit sau stresat, s-ar putea să cauți lucruri care să te facă să te simți mai bine. De fapt, chiar dacă nu poți controla situațiile, există pași care te pot ajuta să preiei controlul și să reușești.

Limpezește-ți mintea

Luați o scurtă pauză pentru meditație. Este foarte simplu: stați într-un loc liniștit, închide-ți ochii și concentrați-vă pe respirație.

Meditația vă poate ajuta să vă simțiți mai pozitivi și mai răbdători. Și este exact ceea ce aveți nevoie pentru a schimba energia zilei și pentru a scăpa de stres.

Ieșiți la aer curat

Câteva minute de stat la soare sau o scurtă plimbare în aer curat, sunt suficiente pentru a vă reda starea de bine. Cercetările științifice susțin că petrecerea timpului în aer liber vă oferă mai multă energie, memorie mai bună și mai puțin stres.

Chiar dacă te afli în oraș, încearcă să te bucuri de natură pentru a-ți oferi acel impuls suplimentar de care ai nevoie.

Fă din râs un aliat

Poate fi o carte amuzantă, un citat din comediantul tău preferat sau un apel la prietenul care te face mereu să râzi.

Râsul vă luminează în mod evident starea de spirit, deoarece stimulează circulația sângelui, stimulează inima și plămânii și relaxează mușchii corpului. Ajută creierul să elibereze mai multe endorfine, ceea ce te face să te simți bine.

Recunoștința

Fă-ți timp pentru a scrie câteva lucruri pentru care te simți norocos și recunoscător. Gândește-te la sănătatea ta, la relațiile tale, la lucrurile care au mers bine și la orice aspecte pozitive din viața ta, mari sau mici. Oamenii care fac acest lucru se simt mai bine și sunt mai puțin afectați de stres.

Hai să mergem la o plimbare;

O plimbare prin cartierul tău te poate înveseli și poate preveni stresul. Te simți neinspirat? Cercetările științifice arată că următoarea ta mare idee ar putea veni în urma unei plimbări. Mersul pe jos poate stimula gândirea creativă.

Puterea muzicii

Pune pe lista ta de redare melodii care te vor relaxa și te vor înveseli. Cercetările arată că muzica poate reduce stresul și intensitatea durerii. Dacă ai chef să dansezi, cu atât mai bine.

Conectează-te cu cercul tău social

Sună-ți prietena. Ia o pauză la serviciu și mergi să iei prânzul cu un coleg. Contactul cu alte persoane creează conexiuni sociale și oferă mai mult sprijin. Studiile științifice o demonstrează: relațiile sociale puternice sunt una dintre cele mai bune căi către fericire.

Spune DA unei gustări inteligente

Nutriția joacă, de asemenea, un rol important în starea noastră de spirit. Nu este nevoie de exagerare. Investește în opțiuni sănătoase și simple. Citricele sunt bogate în vitamina C, care este bună pentru sistemul imunitar. O mână mică de nuci, migdale sau alune pentru niște acizi grași omega-3 care uniformizează hormonii de stres.

Fă o faptă bună

Nu trebuie sa fie ceva mare, însă atâta timp cat nu te privește pe tine, ci o faci pentru cei din jurul tău care au nevoie, este în regulă. Studiile arată că atunci când arăți bunătate față de ceilalți, te simți bine. Și se poate face rapid, în orice moment din viața de zi cu zi.

Cum să te simți mai bine: întinde-te

Luați o scurtă pauză pentru a vă întinde gâtul, umerii, talia, coapsele și șoldurile. Încearcă exerciții de pilates. Întinderea reduce stresul și trimite sânge suplimentar la mușchii corpului.

Cu puterea îmbrățișării

Această presiune caldă a unei îmbrățișări, vă va întineri, vă va face să înfruntați conflictele mai cu calm și în același timp vă stimulează sistemul imunitar. Fără să vă gândiți prea mult: îmbrățișați-vă!

Acordă-ți o șansă

„Am asta…”. Practicați vorbirea pozitivă cu sinele. Încercați să inversați orice gânduri negative. Dacă ești îngrijorat de o greșeală pe care ai făcut-o, gândește-te: „Toată lumea face greșeli. Pot s-o rezolv.” Folosește cu voce tare câteva mantre optimiste. Îți pot schimba gândurile și pot reduce stresul.

Spune „mulțumesc”

Câteva cuvinte de apreciere pentru cineva care ți-a fost alături în momente grele, te va ajută să te antrenezi în sentimentul de recunoștință. Găsiți o modalitate de a vă exprima recunoștința, fie printr-un mesaj simplu, o notă sau un gest amabil.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook