„Te iubesc” nu a convins pe nimeni să rămână…

Femeie în rochie privește la fereastră

„Te iubesc” va fi întotdeauna cel mai puternic contraargument.

Cei care au îndrăznit să spună “te iubesc” când celălalt a dorit să plece, și-au dat seama, chiar și cu întârziere, că da, „te iubesc” este cel mai puternic contraargument, dar care nu a convins niciodată pe nimeni.

Când celălalt vrea să plece, când a luat această decizie, oricât de mult „te iubesc” ai striga la el, nimic nu se va schimba.

Dacă presupunem că persoana pe care ai ales-o, este o persoană matură, atunci înțelegi automat că a luat această decizia după mult timp de gândire, în mod conștient.

Pleacă, fie pentru că s-a săturat să încerce, pentru că s-a plictisit, sau mai rău, pentru că i-a ieșit în cale o altă persoană. Vă pot căuta o mie de exemple pentru care cineva decide să plece.

Însă, oricât de mult aș căuta, știți ce nu găsesc? Nu găsesc un singur exemplu, în care „te iubesc”, să fi convins pe cineva să rămână.

Oricât i-ai spune celui care pleacă să rămână, că nu vrei să se termine așa, fără glorie, că veți încerca să remediați problemele împreună, nu îl convingi. Oricât de multe i-ai spune și oricât te-ai panica, pentru că vezi că sfârșitul se apropie, tot nu îl convingi.

Și după ce vezi că nimic nu funcționează, arunci un „Dar te iubesc”, în ultimul moment, ca argument final. Și ca prin magie, se întâmplă excepția, se răzgândește, îl convingi să rămână.

Grozav. Aveți bazele perfecte pentru o relație solidă!

Tocmai ai reușit să ții în viața ta o persoană care nu vrea să fie lângă tine. Ai păstrat un om care s-a săturat să încerce, un om care a terminat, un om care nu mai are ce să-ți ofere.

Ai consumat atât de multă energie emoțională pentru a ține lângă tine pe cineva care are un gol emoțional pentru tine. Se numește autodistrugere. Asta ai vrut?

Așa că, respectă-i dorința și lasă-l să plece. Fără strigăte, fără plâns, fără „te iubesc” de ultim moment.

Nu-i vrei pe cei care nu te vor în preajma lor. Ajunge, ai obosit! „Te iubesc” este o declarație, nu un argument. Spune-o fără să aștepți nimic în schimb, nu când ai rămas fără argumente. Pentru că atunci, își pierde valoarea și este păcat.

Și pot să-ți dau un sfat pentru final?

Când simți că „te iubesc” al tău, nu mai are valoare pentru cealaltă persoană, ar trebui să fii primul care pleacă. Nu merge atât de departe încât să plângi și să-i slăbești puterea, folosindu-l ca argument. Când ajungi să țipi „te iubesc” la celălalt, este ca și cum ai striga să îți dai înapoi o parte din dragostea pe care i-ai oferit-o.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook