Acesta este profilul femeii infidele…

Cuplu pictat

Potrivit ziarului britanic „Daily Mail”, numărul femeilor infidele s-a schimbat de-a lungul anilor. Noul sondaj a arătat că numărul femeilor infidele a crescut semnificativ.

Cu toate acestea, numărul bărbaților necredincioși nu a variat. Femeia modernă, ca și bărbatul, care are o relație extraconjugală, are vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, și are o relație de lungă durată sau este căsătorită.

Acum femeile au câștigat libertate socială iar dovezile arată faptul că, de-a lungul timpului, numărul femeilor care își înșală partenerii este dublu față de cel de acum 25 de ani. Ceea ce este, de asemenea, izbitor este faptul că tot mai multe femei tinere, dar și mai în vârstă, își înșală partenerii.

Profilul femeii infidele:

Profilul femeii moderne care își înșală partenerul este femeia căsătorită, cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, cu un job bine plătit. Potrivit cercetărilor recente, mai mult de o treime dintre femei dar și jumătate dintre bărbații care își înșală partenerii/partenerele, pretind că sunt complet mulțumiți de relațiile lor pe termen lung dar, totuși, își doresc și cu alții.

„Viața modernă ne oferă din ce în ce mai multe oportunități de a nu crede”, așa cum subliniază de obicei psihologii. Dar de ce suntem conduși la infidelitate? Este o chestiune de nesiguranță emoțională?

Cu câteva decenii în urmă, numărul femeilor necredincioase era cu 50% mai mic decât cel al bărbaților. Un studiu dezvăluie că, în timp ce numărul bărbaților căsătoriți care și-au înșelat soțiile a rămas la fel – în jur de 20% între 1993 și 2016, în cazul femeilor există o tendință clară ascendentă la toate vârstele. Numărul femeilor infidele crescând cu 50%.

În 1993, doar 10% dintre femei au recunoscut că și-au înșelat soții. Acum, însă, numărul lor a crescut la 15,4%, adică a crescut cu aproximativ 50%. Un alt sondaj arată că numărul femeilor care au avut o relație extraconjugală este aproape același cu cel al bărbaților (19%).

Cauza infidelității:

Cea mai probabilă cauză a acestei creșteri impresionante a infidelității feminine, este emanciparea economică și socială pe termen lung a s3xului frumos, care oferă mai multe oportunități de infidelitate la locul de muncă.

Aceasta înseamnă că femeile sunt mai puțin dependente de sprijin financiar decât bărbații. Și, în timp ce rata de dezaprobare pentru infidelitate este de fapt mai mare decât era în anii 70, femeile nu se mai confruntă cu stigmatizarea din jurul ideii de femeie care își înșală partenerul.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook