14 reguli pentru a fi tu însuți…

14 reguli pentru a fi tu însuți...

Fii tu însuți!

A încerca să fii altcineva, înseamnă să pierzi ceea ce ești cu adevărat. Îmbrățișează persoana din tine și ideile tale, punctele forte și frumusețea ta ca nimeni altul.

Fii persoana care vrei să fii, cea mai bună versiune a ta, în propriile tale condiții. Și mai presus de toate, fii sincer cu tine însuți!

Începând de azi…

1. Stabilește-ți prioritățile.

Peste douăzeci de ani nu va mai conta ce pantofi ai purtat astăzi, cum ai avut părul sau ce marcă de blugi ai cumpărat. Ceea ce va conta va fi cum ai iubit, ce ai învățat și cum ai aplicat aceste cunoștințe.

2. Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru obiectivele tale.

Dacă vrei cu adevărat să se întâmple lucruri bune în viața ta, trebuie să le faci să se întâmple. Nu poți să stai pe spate și să speri că altcineva te va ajuta. Trebuie să-ți faci propriul viitor și să nu crezi că soarta ta este legată de acțiunile și alegerile celorlalți.

3. Cunoaște-ți valoarea.

Când cineva te tratează ca și cum ai fi o persoană din numeroasele lor opțiuni, ajută-l să-și restrângă opțiunile eliminându-te din ecuație. Uneori trebuie să încerci să nu-ți pese, indiferent cât de mult îți pasă cu adevărat. Pentru că, uneori, poți însemna aproape nimic pentru cineva care înseamnă foarte mult pentru tine.

Nu este mândrie, este respect de sine. Nu te aștepta să vezi schimbări pozitive în viața ta dacă te înconjori cu oameni negativi. Cunoaște-ți valoarea și ceea ce ai de oferit și nu te mulțumi niciodată cu nimic mai puțin decât ceea ce meriți cu adevărat.

4. Alege perspectiva potrivită.

Perspectiva este totul. Atunci când te confrunți cu un blocaj în trafic, o coadă lungă sau aștepți o întâlnire care întârzie, ai două opțiuni: te poți simți frustrat și supărat sau poți vedea asta ca parte din viață, oferindu-ți un moment de respiro în graba ta.

O pauză a timpul tău, visând cu ochii cu ochii deschiși, vorbind sau privind norii. Prima opțiune îți va crește întotdeauna tensiunea arterială. A doua opțiune îți va ridica conștiința.

5. Nu lăsa vechile tale probleme să-ți pedepsească visurile.

Învață să renunți la lucrurile pe care nu le poți controla. Data viitoare când ești tentat să te uiți cu înțelepciune la o situație despre care crezi că s-a încheiat pe nedrept, reamintește-ți asta: nu vei scăpa niciodată de mânie batând povestea până la moarte.

Așa că, închide gura, strânge pumnii și redirecționează-ți gândurile. Când acea unitate dispare, furia va dispărea încet și te va lăsa liniștit pe măsură ce te îndrepți către un viitor mai bun.

6. Alege lucrurile care contează cu adevărat.

Unele lucruri, pur și simplu, nu contează cu adevărat – cum ar fi ce fel de mașină conduci. Cât de mare este această problemă în marea schemă a vieții? Nu este mare deloc. Dar atingerea inimii cuiva? Acest lucru contează.

Întreaga problemă cu majoritatea oamenilor este că ei știu ceea ce contează, dar nu o aleg. Sunt distrași. Ei nu stabilesc priorități. Cel mai greu și mai inteligent mod de a trăi este să alegi ceea ce contează cu adevărat și să-l urmărești cu pasiune.

7. Iubește-te pe tine însuți.

Lasă pe cineva să te iubească așa cum ești, oricât de imperfect ai fi și oricât de neatractiv te poți simți uneori. Da, lasă pe cineva să te iubească indiferent. Și lasă pe acel cineva să fii TU.

8. Acceptă-ți punctele forte și punctele slabe.

Fii încrezător că ești TU. Adesea pierdem mult timp comparându-ne cu ceilalți și ne dorim să fim ceva ce nu suntem. Fiecare are propriile puncte forte și slăbiciuni și doar atunci când acceptăm ceea ce suntem și ceea ce nu suntem, suntem capabili să devenim ceea ce suntem capabili să devenim.

9. Protejează-te pentru TINE.

Te-ai născut pentru a fi real, nu pentru a fi perfect. Ești aici pentru a fi TU, nu pentru a fi ceva ce altcineva vrea să fii. Stai în picioare, privește-i în ochi și spune-le: „Nu mă judecați până nu mă cunoașteți, nu mă subestimați până nu mă provocați și nu vorbiți despre mine până nu vorbiți cu mine”.

10. Învață de la ceilalți și intensifică atunci când trebuie.

Nu încerca să schimbi oamenii. Fie îi vei accepta așa cum sunt, fie vei începe să-ți trăiești viața fără ei. Și doar pentru că ceva se termină, nu înseamnă că nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Ai trăit, ai învățat, te-ai maturizat și ai trecut mai departe. Unii oameni au venit în viața ta ca o binecuvântare, alții au venit în viața ta ca lecții.

11. Fii sincer în relațiile tale.

Nu înșela! Dacă nu ești fericit, fii sincer și mergi mai departe dacă trebuie. Când iubești cu adevărat, a fi credincios nu este un sacrificiu, este o bucurie.

12. Fii confortabil cu a fi inconfortabil.

Viața așa cum o știm se poate schimba într-o clipă. Prieteniile pot înflori, carierele pot fi abandonate și orice speranță pierdută poate fi reaprinsă. S-ar putea să te simți inconfortabil uneori, dar știi că viața începe la sfârșitul zonei tale de confort. Așa că, dacă te simți inconfortabil acum, știi că schimbarea care se întâmplă în viața ta acum nu este sfârșitul, ci un nou început.

13. Fii cine te-ai născut să fii.

Nu ajunge la capătul vieții tale pentru a descoperi că ai trăit-o doar pe toată durata ei. Când trăiești cu pasiune, singura provocare mai mare decât să înveți să mergi o bucată de drum în pielea altcuiva, este să înveți să mergi confortabil în propria ta piele.

Urmează-ți inima și ia-ți mintea cu tine. Când te simți complet confortabil în propriul tău corp, nu toată lumea te va plăcea, dar nu îți va păsa deloc de ei.

14. Nu renunța niciodată la tine însuți.

Aceasta este viața ta. Stabilește-o sau altcineva o va face. Forța arată, nu numai capacitatea de a îndura, ci și capacitatea de a o lua de la capăt atunci când trebuie.

Niciodată nu este prea târziu să devii ceea ce ai fi putut fi. Continuă să înveți, să te adaptezi și să crești. Poate că nu ai fost încă acolo, dar vei fi mai aproape decât ai fost ieri.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook