Un bărbat care vrea să fie cu tine, va fi cu tine fără scuze…

Un bărbat care vrea să fie cu tine, va fi cu tine fără scuze...

Vrei să păstrezi oamenii în viața ta? Vrei cu disperare să nu-i pierzi, așa că îi ierți iar și iar?

Iertarea înseamnă iubire. Iertarea repetată este o prostie.

Unii oameni, cu cât îi iubești și îi ierți mai mult, cu atât profită mai mult de tine. Unor oameni, nu le pasă că îi iubești. Ei sunt cei cărora nu le pasă de dorințele tale, ci doar de ale lor. Dacă simți că nu le pasă, că te folosesc, că nu te împlinesc, că ești nemulțumită de o persoană, atunci ai dreptate. Nu-l căuta, nu amâna prea mult, nu oferi scuze.

Un bărbat care te iubește și vrea să fii bine, își va lăsa ego-urile deoparte.

Un bărbat care vrea să fie cu tine, va fi cu tine fără scuze. El îți va vedea calitățile și le va aprecia. Un bărbat iubitor te ascultă în loc să te dea jos. El va încerca, în loc să te învinovăţească, să își arată interesul, fără nicio presiune.

Orice altceva este o scuză. Scuze pe care le recunoști în adâncul sufletului, dar treci peste. Crezi că oamenii se schimbă prin iertare? Crezi că oamenii, cu murmur și presiune se schimbă? Oamenii nu se schimbă des.

Și când se schimbă, o fac pentru că decid singuri.

Își dau seama cât de importantă ești pentru ei, poate după iertare. Și unor oameni, pur și simplu nu le pasă. Aruncă tot ce le-ai dat și continuă să se prefacă, să caute scuze pentru a te folosi sau pentru a-și satisfacă propriile nevoi și dorințe, lăsându-te în cele din urmă „goală”.

Poate că ar trebui să iertăm întotdeauna pentru binele nostru și nu de dragul altora. Ar trebui să iertăm atunci când a fost recunoscută ca greșeală de moment și când suntem bucuroși de acel prieten sau partener, dar care s-a “împiedicat” o dată sau două ori și, fără să vrea, a rănit oamenii sau, pur și simplu, pentru că a fost “împins” acolo.

Să înveți să deosebești durata unei greșeli, cu greșeala de moment. Să deosebești și când oamenii profită de bunătatea și sentimentele tale, pentru a te aduce la nivelul lor, față de oamenii care încearcă să repare unele greșeli pe parcurs.

La urma urmei, nici noi nu suntem perfecți. Probabil că nici ceilalți nu ne vor da carduri de iertare, în caz că vom face o mare greșeală. Iertarea noastră este prețioasă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook