Câinii pot simți când o persoană este rea…

Femeie care se joacă cu un câine

Dacă ești proprietarul unui animal de companie, probabil că ai bănuit, de multe ori, că prietenul tău blănos este destul de perceptiv. Acum, un nou studiu, arată cât de inteligent poate fi câinele tău.

Cercetările publicate în revista Neuroscience and Biobehavioural Reviews, descrie câinele că ar fi capabili să recunoască dacă cineva este o persoană bună. Mai exact, câinele poate simți dacă o persoană este răutăcioasă cu o altă persoană.

Iar felul în care, aceste creaturi inteligente răspund cuiva, sunt influențate de toate aceste informații. Le folosesc inclusiv pe tine, dacă tu ești cel puțin nepoliticos.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii le-au cerut proprietarilor de câini să joace diferite scenarii, în timp ce câinii lor privesc.

Voluntarii s-au prefăcut că se luptă între ei, în timp ce deschid un container, înainte de a cere ajutorul la doi cercetători.

În primul scenariu, un cercetător a stat acolo pasiv, în timp ce colegul lui a oferit asistență. În al doilea scenariu, un cercetător a rămas pasiv, în timp ce celălalt a refuzat în mod categoric să ajute.

După ce au finalizat cele două scenarii, ambii cercetători le-au oferit câinilor un răsfăț. Și iată rezultatul: În primul scenariu, câinii erau la fel de tentați să primească un răsfăț de la ambii cercetători.

Dar, în cel de-al doilea scenariu, în care unul dintre cercetători a tratat rău, în mod deliberat, stăpânii câinilor, patrupedele erau mult mai predispuse să ignore persoana neplăcută, evitându-i răsfățul.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, câinele, este capabili să recunoască dacă cineva este nepoliticos și să-l judece în consecință. Deci, data viitoare când câinele tău pare să nu placă pe cineva, ia notițe!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook