Fă din slăbiciune puterea ta!

Femeie puternică

Dacă suntem puțin atenți, dacă ne uităm în jurul nostru, la natură, vom învăța multe lecții de la plante.

Putem identifica zonele toxice, doar observând ceea ce crește acolo și înțelegând modul în care anumite plante le pot ajuta pe celelalte să prospere. Dar cea mai profundă lecție pe care o putem învăța, este că otrava unora, de fapt, este cel mai mare Dar al lor.

Multe dintre cele mai otrăvitoare plante pot fi, de fapt, unele dintre cele mai puternice și mai salvatoare medicamente, dacă sunt folosite în circumstanțe potrivite.

Mătrăguna mortală, a fost folosită de multă vreme pentru a trata boala Parkinson, în timp ce trandafirul sălbatic este utilizat pe scară largă în scopuri medicinale, pentru a trata insuficiența cardiacă congestivă.

De fapt, întregul domeniu al homeopatiei, se bazează pe ideea că toate plantele otrăvitoare sunt, de fapt, medicamente benefice atunci când sunt folosite în doze foarte mici. Deci, dacă cea mai mare slăbiciune este, de fapt, cea mai mare putere a naturii, atunci de ce n-ar fi la fel și pentru noi?

Cultura a stabilit linii directoare stricte pentru modul în care ne confruntăm cu punctele noastre forte și cu punctele noastre slabe. La începutul vieții, aflăm că toate abilitățile noastre se încadrează într-una una din două categorii, cele care sunt utile și cele care nu sunt utile – punctele noastre forte și punctele slabe.

Iar expresia care răspândește o strategie foarte simplă pentru succesul în viață, este: maximizează-ți punctele forte și minimizează-ți punctele slabe.

Dar cine poate spune care sunt punctele tale forte și punctele slabe?

Luați exemplu, următorul tip de persoană. Este extrem de sensibil și predispus la stres. Mulți, dacă nu toți, ar fi de acord că acestea sunt puncte slabe. În același timp, este inteligent, incredibil de comunicativ și are o gândire creativă.

În ambele cazuri, vorbim despre un sistem nervos hiperactiv. Cu toate acestea, într-un context, acest lucru este văzut ca o slăbiciune, în timp ce în altul este văzut ca o forță.

Toate abilitățile sunt în mod inerent neutre. Și într-un context specific, valoarea lor este determinată.

Dacă vrei să te bucuri seara de o ceașcă bună de ceai, mătrăguna probabil nu va fi prima ta alegere. Dar dacă ți-e frică să nu faci Parkinson, această opțiune ți-ar putea schimba viața.

Dacă lucrați într-un mediu cu stres ridicat, hiperactivitatea sistemului nervos probabil că nu este deloc utilă. Dar, dacă ești relaxat și îți organizezi timpul corespunzător, acesta poate fi cel mai mare atu al tău. Și totul depinde de contextul în care te pui.

Orice slăbiciune poate fi o putere copleșitoare în contextul potrivit.

De fapt, cele mai grave puncte slabe, sunt adesea cel mai puternic potențial neexploatat, dar într-un context greșit. Dacă o anumită caracteristică vă poate distruge viața, imaginați-vă ce ar putea face dacă ați ști să o folosiți.

Luați în considerare modul în care contextul actual vă afectează punctele forte și punctele slabe:

– Cât de mult stres ai în viața ta?
– Cât de susținătoare sunt relațiile tale?
– Cum te face să te simți alimentația ta?
– Cât de mult îți iubești (sau uraști) meseria?
– Cât timp petreci cu tine?
– Cum te transformă, toate acestea abilitățile, în puncte forte sau puncte slabe?

Cel mai natural lucru din lume, este să fii tu însuți.

Nicio plantă din natură nu încearcă să fie altceva. Pur și simplu, avem nevoie de un cadru care să se potrivească condiției noastre fizice, pentru a ne transforma toate slăbiciunile în puncte forte.

Prin urmare, este necesar să îți oferi mediul potrivit pentru ca punctele tale slabe să prospere. Imaginează-ți cât de diferită ar fi viața ta. Imaginează-ți cât de ușoară ar fi viața ta dacă doar ai fi tu însuți. Această lecție are loc în întreaga natură. Întrebați plantele!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook