Oamenii potriviți sunt cei care rămân, nu cei care pleacă…

Femeie așteptând la fereastră

Ea va înceta să plângă, nu-ți va mai reproșa greșeli din trecut, nu-ți va cere să rămâi și nici nu va dori să te mai asculte.

Pentru ea, vei înceta să mai exiști. Acesta este momentul când ea se resemnează și înțelege că o despărțire nu înseamnă răgaz, pauză sau o joacă adolescentină, ci o decizie definitivă. A devenit puternică.

Va pleca, pentru că a înțeles că în afara caracterului, nimic nu este permanent. Oamenii nu se schimbă, doar sentimentele se schimbă. Nu te disprețuiește. Ea nu face altceva decât să fie sinceră cu ea însăși – s-a înșelat în privința ta.

E drept, dragostea are puterea de a ne schimba, însă pe tine te-a schimbat temporar.

Sentimentele tale au fost temporare. Tu nu ai inteles iubirea!  Tu nu știi să iubești! Pentru tine iubirea a fost doar o beție din care te-ai trezit mahmur.

Ea va supraviețui singură, pentru că alături de tine tot singură a fost. Ba chiar îi va fi mai ușor – nu va mai purta și grija ta. A fost naivă crezând că vei redeveni ceea ce ai fost cândva pentru ea. Dar a învățat, e drept, pe cheltuiala ei, că oamenii nu întotdeauna sunt ceea ce par a fi.

Acum știe că oamenii potriviți sunt cei care rămân, nu cei care pleacă.

Pentru ea, despărțirea de tine nu reprezintă un sfârșit, ci un nou început. Nu îi este teamă de nou. Acum deține cea mai puternică armă a femeii: înțelepciunea.

Nu îi mai este teamă să își deschidă din nou inima, chiar și gravată cu cicatrici ce-ți poartă semnatura. Pe ea nu absența ta o doare, ci prezența ta.

În lipsa ta, sursa ei de energie o va ajuta să renască – nu va mai avea cine să i-o consume. Acum nu mai este vorba despre a supraviețui , ci despre a realiza. Ea nu a renunțat la visele ei, doar că a avut de înfruntat coșmarul relației cu tine.

Te întrebi dacă te va ierta? Dar măcar nu ești conștient că i-ai greșit?

A învățat să ierte, însă nu și pe ea. Încă se simte vinovată pentru alegerile ei. Și la câte a renunțat pentru tine… nici nu vei știi vreodată. A înțeles că trebuie să se iubească mai mult pe ea. Nu se învinovățește pentru eșecul relației voastre, pentru că știe că a făcut totul să fie bine.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook