Omul nerecunoscător nu are leac…

Omul nerecunoscător nu are leac...

Ingratitudinea are multe de învățat. La început, nu o înțelegi. Își face simțită prezența încet-încet. Se mișcă subtil și își face treaba. Nu-i poți rezista. Îți slăbește apărarea și îți paralizează puterile interioare.

Este un război psihologic împotriva ta. Omul ingrat îți intră în minte și încearcă să te comande cu acuzațiile lui. El intră mereu în luptă cu aceeași sentință.

Dar tu nu înțelegi.

Indiferent ce faci, nu este suficient pentru cerințele lui. Iar tu, ca un/o bun(ă) samaritean(ă), te străduiești din ce în ce mai mult, fără să fii răsplătit(ă) pentru eforturile tale. Războiul continuă cu arma lui preferată. El își începe atacul cu subestimare. El te slăbește cu cea mai mică greșeală a ta. În felul acesta încearcă să-ți arate cât de mic(ă) și de neputincios(ă) ești.

“Tu nu ai făcut nimic. Am făcut totul singur”.

Așa îți vorbește și îți dă mintea peste cap. Încerci să-ți ții gura închisă când el îți spune în față că prezența ta nu are niciun rol în viața lui.

Omul ingrat uită de acele nopți în care stăteai treaz(ă) lângă el pentru a-i asculta plângerile. I se șterg din memorie nopțile pe care le-ai irosit pentru a-l face fericit și pentru a-l scăpa de anxietatea lui. El trece cu vederea sacrificiile tale, dar își amintește întotdeauna cuvintele tale dure și greșelile tale.

Vezi că se pricepe la jocul seducției…

Omul ingrat te manipulează fără să te numere. Nu-i pasă de nimeni în afară de el însuși. El vrea doar să obțină și, interesul lui, este singura lui nevoie. Îi pasă doar de cei care îl servesc.

Omul ingrat vrea doar să fie mângâiat, nu să-i pese de nevoile tale. Toată lumea este considerată dușmanul lui dacă nu este de acord cu el. Și el nu-și recunoaște niciodată greșelile. În schimb, el face tot ce îi stă în putere pentru a abdica de la responsabilitățile sale.

Îi urăște pe cei care îl judecă și nu îl laudă. Din acest motiv, el este mereu singur, fără prieteni, fără oameni care îl înțeleg. El nu găsește decât în ​​îmbrățișări ieftine, în oameni ieftini.

El caută să-și găsească colegii care să îl completeze. Fascinația pe care ai avut-o la început, a dispărut și s-a transformat într-o dezgustă abisală. Te simți dezgustat(ă) de chipul lui adevărat și tot ce vrei este să îl dai afară din viața ta.

Ai nevoie să îl dai afară din viața ta, pentru că ai înțeles efectele lui secundare asupra ta. Ai încetat să fii tu însuți și ai devenit ceea ce urai. Te uiți în oglindă și vezi un/o străin(ă) care crede ceea ce îți spune acest om ingrat.

Ingratitudinea nu se vindecă atunci când intră într-un corp uman.

Acum ai Înțeles, prin cele de mai sus. De aceea, atunci când îi întâlnești pe drum, uită-te la ei, nu atât în ​​ochi, ci mai ales în gura lor. Ei au învățat să spună cuvinte cu prima silabă “eu” și niciodată “noi”.

La urma urmei, ingratitudinea lor te-a învățat cea mai importantă lecție din viața ta. Ai învățat să le alegi pe cele potrivite din resturi. Și acesta este un mare lucru pentru fericirea ta.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook