3 dintre cele mai proaste decizii pe care le poți lua în viața ta, potrivit psihologilor…

3 dintre cele mai proaste decizii pe care le poți lua în viața ta, potrivit psihologilor...

Tiparele de comportament care ne conduc la decizii greșite repetate.

Cu toții facem greșeli și vom continua să le facem pentru tot restul vieții noastre. Ideea este să realizăm care ne sunt greșelile, să le acceptăm, dar și să păstrăm lecțiile pe care le-am învățat din acestea.

Uneori, totuși, greșelile sunt modele de comportament care ne determină, în mod repetat, să luăm decizii greșite fără să ne dăm seama. Potrivit psihologilor experți, există anumite moduri de gândire, care ne împing să luăm decizii greșite în general.

Și pe cât de imposibil este să evităm greșelile, putem cel puțin corecta anumite modele, care nu ne vor ajuta deloc pe drumul nostru:

Nu luați decizii din frică sau anxietate!

Sub presiune, stres și frică, este cert că nu putem lua deciziile corecte și nici nu ne putem asculta adevăratele dorințe. În cazurile în care simțim că acțiunile și deciziile noastre se bazează pe frică și anxietate, atunci cea mai bună opțiune este să ne acordăm timp să procesăm situațiile. În caz contrar, o decizie grăbită luată sub presiune, este foarte probabil să o regretăm.

Comunicați în mod autentic și deschis!

Poate că ți-e frică să nu fii judecat(ă) sau vrei să arăți mereu perfect. Există atât de mulți factori care te pot afecta și te pot împiedica să exprimi felul în care te simți cu adevărat.

Dezbaterea despre o decizie importantă și fără comunicarea deschisă a gândurilor, dar și modul exact în care vă ocupați de lucruri, vă va conduce pe calea greșită.

Nu vă mai puneți locul doi!

Din păcate, societatea ne împinge în multe feluri să împărtășim părerile celor din jurul nostru. Ceea ce ne vor spune apropiații ar trebui să fie ascultat și ar fi bine să ținem cont, dar nu ar trebui să ne determine în niciun fel deciziile, nici conștient, nici inconștient. Prin urmare, oricâte voci și critici ai avea, apelează întotdeauna la comunicarea cu eul tău interior, dar și la propriul instinct.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook