5 motive pentru care nu ai prieteni și de ce este vina ta…

O fată singură la cinema

Există vreunul dintre următoarele motive pentru care nu ai prieteni? Chiar dacă ești o persoană foarte singură, a avea prieteni este necesar și foarte sănătos, atâta timp cât ești, desigur, responsabil(ă) cu prieteniile tale.

Te plângi că nu ai prieteni? Te simți singur(ă)? Dacă da, acordă atenție următoarelor motive. Este posibil să faci ceva pentru a-i alunga.

Uneori este greu să fii autocritic(ă) sau să îți accepți greșelile. Cu toate acestea, este o abilitate necesară, mai ales dacă vrei să ai mai mulți prieteni. Să vedem ce se poate întâmpla:

1. Te plângi mereu și, prin urmare, nu ai prieteni.

Victimizarea constantă poate fi un motiv pentru care nu ai prieteni, iar oamenii o fac atât de des încât s-ar putea să nu-și dea seama că o fac. A te plânge tot timpul poate face oamenii să te vadă ca fiind pesimist(ă) sau că te simți mereu ca o victimă.

Victimizarea te poate face, de asemenea, destul de egoist(ă). Când te plângi, pare că doar tu contezi și că ai nevoie constant de sprijinul tuturor. Cu toate acestea, toți ceilalți s-ar putea să obosească de văicărelile tale. Poate de aceea nu ai prieteni…

2. Uiți de prieteni atunci când ești într-o relație.

Mulți oameni uită că au prieteni atunci când sunt într-o relație. Vor doar să fie cu partenerii / partenerele lor și asta este de înțeles. Cu toate acestea, ar trebui să își facă timp și pentru prietenii lor.

Prietenii tăi pot simți că îi folosești dacă îi suni sau faci planuri cu ei doar atunci când nu ești într-o relație. Prieteniile trebuiesc respectate. Chiar nu ai timp pentru prietenii tăi?

Faza îndrăgostirii te orbește atât de tare încât îți este dor de acei oameni care sunt mereu acolo să te asculte și să te consoleze atunci când ai probleme. Nu-ți lăsa prietenii deoparte când ești într-o relație. Prieteniile sunt extrem de valoroase.

3. Așteptările tale sunt prea mari.

Un alt motiv pentru care nu ai prieteni poate fi că așteptările tale față de comportamentul lor sunt prea mari. Acest lucru se întâmplă uneori și între parteneri și poate fi frustrant și obositor.

Să te aștepți ca alți oameni să se comporte așa cum crezi tu că ar trebui, sau să ai o imagine despre cum ar trebui să fie un anumit tip de prieten, pot fi așteptări dificile de îndeplinit pentru ceilalți. Nimeni nu se va comporta într-un anumit fel doar pentru că vrei tu. Scapă de așteptările care distrug prieteniile.

4. Ai o stimă de sine scăzută.

Un alt motiv foarte comun pentru care s-ar putea să nu ai prieteni este stima de sine scăzută. Când suferi de o stimă de sine scăzută, se pot dezvolta multe probleme în relațiile tale interpersonale.

Poate ai așteptări prea mari de la alți oameni, sau simți că te atacă atunci când nu sunt așa cum te aștepți tu să fie, sau te simți trist(ă) când nu ești în centrul atenției.

Cu toate acestea, probabil că te izolezi singur(ă). Oprește-te, interacționează cu prietenii tăi, s-ar putea să nu te obosești nici măcar să îți faci planuri cu ei. În cele din urmă, această prietenie se va epuiza.

Este important să consulți un profesionist care să te ajute în problema stimei de sine scăzută, dar și să ieși și să cunoști oameni noi. Începe să mergi la sală sau la un grup care te interesează. Acest lucru te va face să știi că există și alte persoane în lume care pot face parte din cercul tău de prieteni. Fii deschis(ă) să cunoști oameni noi.

5. Bârfești despre toată lumea.

Există mulți oameni care tind să fie bârfe printre prietenii lor. Problema apare atunci când bârfesc cu un prieten despre altul. În primul rând, acest prieten își va da seama cum te comporți în spatele lui.

Această atitudine îi poate face pe prietenii tăi să-și piardă încrederea în tine, să nu mai fie sinceri cu tine și, în cele din urmă, să înceteze să-ți fie prieteni.

În toate relațiile, încrederea este importantă. Sigur, este normal ca uneori să vorbești cu un prieten. Dar dacă faci asta în mod repetat și constant, atunci arată o atitudine relativ negativă atunci când vine vorba despre prietenie.

Există vreunul dintre aceste motive pentru care nu ai prieteni? Chiar dacă ești o persoană foarte singură, a avea prieteni este necesar și foarte sănătos, atâta timp cât ai o atitudine responsabilă față de aceste legături.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook