Când sufletul ți-este golit din nou și din nou, înveți să ți-l umpli singur…

Femeie înconjurată de trandafiri

Vin momente în viața ta când tragi linie și faci bilanțul.

În viața ta vin oameni pe care îi contabilizezi și faci un bilanț. Vin sentimente pentru care faci din nou bilanțul. Și de fiecare dată ajungi la același rezultat. Din nou și din nou.

Ce este satisfacția morală, de fapt? Știi? Este să dai cuiva totul gratuit sau în schimb?

De multe ori v-am vorbit despre oameni. Sunt oameni care, fără să vrea, îți cer ceva în schimb pentru tot ceea ce îți oferă. Dar sunt și oameni care nu pretind decât apreciere pentru ceea ce ți-au oferit. Ai făcut vreodată o estimare, oricât de mică, a lucrurilor pe care le-ai primit?

Au fost și în viața ta oameni care te-au lăsat fără motiv, nu-i așa? Care te-au golit pentru ca să-și umple ei sufletul. Care te-au golit de fiecare dată când au obținut ceea ce și-au dorit. Care te-au golit când nu aveai nicio obligație față de ei. Care obișnuiai să te golească atunci când știau că dacă îți vor cere ceva, vor primi.

Te-au golit de fiecare dată când ai crezut că ești o persoană completă, rămânând pe jumătate. Ai rămas pe jumătate, pentru că nimeni nu a completat vreodată puzzle-ul care îți lipsește.

Te-ai întrebat vreodată cum de știu eu toate acestea? Le știu, pentru că și eu am fost golit la fel ca și tine. Și ca noi, sunt milioane de suflete…

Dar sufletul omului, prietene, nu este prost. Vine momentul când se termină. Vine sfârșitul oricărei dureri; în fiecare ingratitudine, în fiecare neglijență. Sufletul uman nu este un loc de joacă pentru a se juca fiecare cât vrea.

Sufletul uman este caracterizat de morală și demnitate, ceva ce unii uită. Uită că nimic nu este un dat. Uită că sufletul pe care îl “ucid”, când se trezește, abia atunci îi vor înțelege valoarea.

Atunci vor înțelege cum „spiridușul capturat” și-a umplut acum sufletul de pace. Și când se va ridica, nu se va răzbuna. Răzbunarea este asociată cu oamenii care nu sunt conștienți de propria lor valoare. Nu este necesar să-i faci omului ceea ce el ți-a făcut – nu devii mai bun, ci mai rău decât el.

Tot ceea ce ai nevoie este să te regăsești pe tine însuți. Să îți recunoști valoarea, etica, respectul de sine și demnitatea.

Umple-ți viața doar cu oameni care îți înțeleg valoarea și cărora nu trebuie să le demonstrezi nimic. Umple-ți sufletul de culoare. Abia atunci vei avea satisfacție morală.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook