Te vindeci de ceea ce te-a rănit, dar nu uiți niciodată…

Te vindeci de ceea ce te-a rănit, dar nu uiți niciodată...

Totul trece. Dar nimic nu este uitat. Nu uiți niciodată, chiar dacă mergi mai departe.

Timpul poate să vindece rănile. Dar mai este, de asemenea, și amintirea care nu le lasă niciodată să se uite. De fapt, rănile trec de la roșu sângeriu la un roz din ce în ce mai slab, până la incolor, pe parcursul vieții.

Se fac semnele tale. Ele sunt cicatricile alegerilor tale. Ele sunt semnele greșelilor tale.

Rămân întotdeauna acolo. Invizibile pentru toată lumea, dar nu și pentru tine. Îți vezi semnele și îți amintești. Un suspin de durere în acel moment al amintirii tale vine să te ia înapoi. Nu, asta nu este durere. Este amintirea ei. Neplăcută, de asemenea, dar din trecut.

Îți amintești totul. Oameni care au venit și care au plecat, oameni pe care i-ai împins afară, oameni pe care nu i-ai acceptat, greșeli pe care le-ai făcut și pentru care ai plătit prețul. Semne împrăștiate pe harta sufletească a vieții tale. Acestea, toate, te-au definit și te-au făcut să mergi mai departe.

Mergi înainte. Întotdeauna înainte. Dacă te-ai întors, faci o schimbare. Dacă ai căzut, îți folosești ambele mâini și te ridici. Ștergi murdăria, sângele, lacrimile și mergi mai departe. Datorezi asta vieții tale. Dă-i drumul.

Vindecă-te, dar nu uita.

Nu, nu ai voie să suferi din cauza rănilor vechi. A trecut. Dar trebuie să îți amintești de ceea ce le-a cauzat. Trebuie să îți amintești prețul plătit. Sunt lecțiile tale de viață. Este puterea ta. Este exemplul tău pentru fiecare lucru din cele de mai jos:

– Îți amintești cum erai când întreaga ta lume părea să se prăbușească;
– Îți amintești cât de negru părea totul, cât de fără de speranță era viața ta;
– Și vezi cum ești acum. Încă pe picioarele tale, cu speranțe, cu visuri.

Dar ai supraviețuit. Prin propriile forțe. Numai că pericolul nu este învins, știi asta. De aceea vei lupta atâta timp cât vei trăi. Chiar dacă totul pare sumbru uneori. Vei lupta pentru ce este mai bun. Vei lupta pentru lumina care îți înfrumusețează viața. Îți vei urma visurile, vei crede în ele, vei fi optimist(ă) cu privire la tot ce este mai jos:

Și vei trăi.

Cu lacrimi și zâmbete, cu căderi dar ridicându-te din nou. Cu oameni care vin și pleacă. Cu greșeli și dreptate, cu temeri și îndrăzneli. Cu ceea ce vine și aduce, cu ceea ce decizi și cu ceea ce se va întâmpla pur și simplu.

Vei trăi și visa. Vei trăi și vei spera. Vei trăi și te vei lupta cu orice va veni. Pentru că trebuie să fie. Vei trăi și îți vei aminti, pentru că așa ar trebui să fie. Îți vei aminti mereu. Și vei merge mai departe.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook