7 moduri care vă pot schimba complet starea psihică și care nu vă costă nimic…

Femeie care zâmbește cu fața la soare

Multă sănătate, siguranță financiară, dragoste. Un zâmbet, un sărut, o îmbrățișare. Un cântec frumos, o plimbare pe malul mării, o petrecere sălbatică, o îmbrățișare cu câinele tău. Un succes, o victorie, o cucerire.

Fiecare dintre noi are o definiție complet diferită a ceea ce este de fapt fericirea.

Fericirea este o decizie.

Dacă nu iei decizia că „aici și acum” ești mulțumit(ă) de ceea ce ai deja, vei întârzia să guști fericirea, pentru că o vei aștepta mereu. Fericirea este un moment pe care îl faci tu.

De multe ori, în viața noastră de zi cu zi, uităm ce ne dorim, nu ne ascultăm nevoile, nu încercăm să ne creăm amintiri frumoase. Ne comparăm viața cu viețile altora, nu ne așteptăm la nimic și ne lăsăm cufundați în stres.

Cercetări, studii, mii de cărți și discursuri arată că gândurile noastre despre fericire și despre modul în care aceasta ajunge în sfârșit în viața noastră sunt nesfârșite. Vom simplifica puțin lucrurile.

Fericirea nu este o destinație, ea reprezintă momente în care starea noastră de spirit este ridicată, vedem viața mai strălucitoare, ne simțim relaxați și totul pare mai ușor.

Există mici obiceiuri zilnice care ne stimulează starea de spirit și fac fericirea să strige „Prezentă!”. Studiile au arătat că dacă punem următoarele gânduri și acțiuni mici în viața noastră, modul în care vedem lucrurile se va schimba.

1. O plimbare lejeră (fără telefonul mobilul în mână!)

Relaxează-te, încalță-ți pantofii comozi și fă o plimbare. Un studiu publicat în „Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry” a arătat că acest obicei ne poate ridica vertiginos starea de spirit.

Lasă telefonul mobil, bucură-te de vremea însorită și creează imagini frumoase în mintea ta. Detoxifierea stresului!

2. Zâmbește, este contagios

Un studiu al Universității din Kansas a arătat că zâmbetul, chiar și sub presiune, ne poate schimba starea de spirit. Nu este ușor să zâmbești în momentele dificile dar este o realizare care îți poate schimba ziua.

3. Muzica care îți oferă sentimente plăcute:

Ascultă muzica care te înalță sufletește! Cercetările de la Universitatea din Missouri au arătat că muzica plăcută poate fi un catalizator pentru schimbarea dispoziției noastre.

4. Culoarea potrivită:

Potrivit cercetărilor, culoarea verde poate avea un efect pozitiv asupra psihologiei noastre. Ea emană pace și bucurie. Încercați să o includeți în viața de zi cu zi.

5. Parfumuri!

Potrivit cercetărilor publicate în revista „Chemical Senses”, parfumurile ne stimulează simțurile și ne schimbă psihologia. Oferă o aromă diferită vieții tale de zi cu zi și vezi cum se schimbă.

6. Puterea de vindecare a prietenilor noștri patrupezi:

Un animal de companie poate aduce o bucurie enormă vieții noastre de zi cu zi. Cercetările de la Departamentul de Psihologie al Universității din Miami au arătat că dragostea pentru animale ne dă putere și ne îmbunătățește semnificativ psihologia.

7. Exercițiile fizice!

Endorfine peste tot! Exercițiile fizice blânde (chiar și 10 minute pe zi) pot face o mare diferență în psihologia noastră și sunt legate de fericire, potrivit unui studiu de la Universitatea din Michigan.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook