Dacă vrei o viață mai bună, urmează cele 6 reguli ale ei…

📸 Rafael Barros

1. Tu ești creatorul Vieții tale

Fiecare dintre noi este responsabil pentru noi înșine și pentru deciziile noastre. Nimeni nu poate decide pentru noi, pentru că nu umblă în pielea noastră. Ei pot merge lângă noi, dar nu sunt în poziția noastră.

Este vorba despre propria noastră viață, de propriile noastre dorințe, de propriile noastre visuri și, chiar dacă cineva sugerează un curs de acțiune, alegerea finală este a noastră. Noi decidem dacă o facem sau nu. Suntem singurii care știm dacă acest mod de viață este cel mai bun pentru noi. Trebuie doar să avem încredere în vocea noastră interioară și să ne parcurgem calea fără teamă, chiar dacă trebuie să ne schimbăm cursul.

2. Nu-ți fie frică să faci greșeli

Alegerile corecte ne conduc pe căi ușoare către progresul nostru. Dar alegerile “greșite” sunt cele care ne fac mai puternici ca oameni și ne cresc ca entități, pentru că ne poartă pe căi dificile. Și așa cum planta are nevoie, nu doar de zilele frumoase însorite pentru a crește, ci și de acelea în care ploaia și vântul năvălesc, la fel și noi avem nevoie de alegerile corecte și greșite pentru a crește și a merge mai departe.

Și pe măsură ce ne maturizăm, când ne dăm seama că avem nevoie, atât de calea ușoară, cât și de cea grea, atunci vom înțelege că binele și răul sunt doar un joc hotărât.

3. Nimic nu este permanent

Totul în viață este în continuă schimbare. Ziua se succede nopții, succesul urmează eșecului, o mare dragoste se termină și una nouă este pe cale să înceapă. Nimic nu este permanent, nici măcar viața noastră însăși. Deci, să nu ne fie frică să încercăm noul.

Când o ușă se închide pentru noi, una nouă este pe cale să se deschidă. Dacă întrebi pe cineva pe care îl consideri de succes, îl vei auzi spunându-ți că s-a întâlnit cu multe uși închise dar care nu l-au oprit. Nu l-au pus în așteptare. Întotdeauna a luat putere din “dorință” și a mers înainte, pentru că știa exact ceea ce își dorește în viață.

Acesta este și cazul oamenilor din viața noastră. Unii sunt de acord cu schimbarea noastră, iar alții rămân în vechiul mod de a gândi și de a se comporta. Tot ceea ce ne reține, trebuie să-l recunoaștem și să ne luăm la revedere de la el, fiind recunoscători pentru darurile vieții pe care ni le-a oferit.

4. O altă practică și o altă teorie

Dacă vrem să avansăm în orice domeniu al vieții noastre, trebuie să părăsim teoria și să îndrăznim să practicăm. “Voința” nu face recolte, nu face orașe, nu face societăți și nici nu face oameni. Tot ceea ce deținem ca și cunoaștere, trebuie pus în practică, în creație, pentru a o transforma în înțelepciune și pentru a ne sculpta sufletul cu ea.

Dacă, de exemplu, vrei să te schimbi, să te transformi, și cunoști mai multe tehnici de meditație, nu vei obține nimic dacă nu încerci să le încorporezi în viața ta și să împărtășești schimbarea prin ele în fiecare zi.

Ceea ce, pur și simplu, păstrăm ca și cunoaștere în capul nostru, devine steril și ne creează mai multe obstacole decât ne imaginăm. Orice cunoaștere care este întemeiată, devine acțiune, este transformată prin experiență într-un mod alchimic în Înțelepciune și construiește bazele solide ale schimbării.

5. Dumnezeu nu este singurul care iartă

Iertarea nu este un atribut al Lui Dumnezeu, ci o obligație a fiecăruia dintre noi. Amărăciunea pe care o purtăm din situațiile trecute este ca un carnagiu care ne mănâncă energia și ne pune piedici în calea fericirii. Dacă înțelegem și iertăm, nu numai că îl eliberăm pe celălalt, ci și pe noi înșine. Iertarea creează spațiu în noi pentru ca Iubirea să se instaleze.

Dar asta nu înseamnă că nu ne respectăm pe noi înșine. Ne stabilim limitele și nu permitem celor „nedoriți” să se instaleze în Viața noastră.

6. Dragostea de sine este obligația ta

– Înseamnă să mă iubesc;
– Să nu judec;
– Îmi accept “slăbiciunile”;
– Învăț din greșelile mele;
– Nu mă agăț de suferință, crescând auto-compătimirea înăuntrul meu;
– Nu-mi distrug bucuria cu gânduri mizerabile;
– Sunt cine sunt și comunic cu oamenii din jurul meu prin Adevărul meu;

– Știu exact ceea ce vreau și asta pretind;
– Mă asigur că îmi acord suficient timp în timpul zilei pentru relaxare și calm;
– Îmi acord timp “fertil” pentru oamenii pe care îi iubesc și nu mă las absorbit de televizor și de computer;
– Îmi recâștig încrederea ca să pot înfrunta binele și frumosul acolo unde credeam că nu există;
– Îmi umplu privirea de inocență, să văd din nou că Viața este un joc.

DISTRIBUIE: