3 moduri de a răspunde direct la insultele oamenilor nepoliticoși…

Femeie tristă care își acoperă fața

Toți oamenii trebuie să-și amintească comportamentul deranjant al cel puțin unei persoane nepoliticoase.

Prin cuvântul “nepoliticos” putem descrie comportamentul cuiva care nu este guvernat de delicatețe și discreție elementară, încălcând regulile de bază ale comunicării dintre oameni. Întrebarea care se pune este următoarea: ne putem proteja pe noi înșine și psihologia noastră de o persoană nepoliticoasă?

Ne separăm propria persoană și personalitate de atitudinea grosolană a celuilalt.

Trebuie să ne dăm seama că grosolănia și lipsa de maniere este problema celui care le are și nu a noastră. Da, de multe ori oamenii fie nu realizează că sunt nepoliticoși, fie o fac intenționat din propriile lor motive interne. Cu toate acestea, acest lucru nu este responsabilitatea noastră.

Mă protejez de comportamentul nepoliticosului.

Mă îndepărtez, pe cât posibil, și încerc să ignor atitudinea lui grosolană. Nu mă cobor la nivelul altuia și nu ar trebui să-mi permit să-i stric comportamentul unei persoane care nu merită.

Persoana nepoliticoasă, de cele mai multe ori, încearcă în mod deliberat să ne enerveze și să ne supere, dorind să ne împingă în afara limitelor. Iar persoana care ne enervează, în felul acesta, reușește să ne controleze.

Dacă există o relație de familie sau profesională care mă leagă de o persoană nepoliticoasă și nu mă pot separa complet de ea, încerc să fiu cât mai discret(ă) și distant(ă).

Vorbesc sincer cu persoana care mă tratează nepoliticos și îi expun câteva incidente care îmi justifică amărăciunea și furia, pentru a-mi susține punctul de vedere.

Mulți oameni nu consideră important să ne mulțumească sau să reacționeze la un eveniment într-un mod diferit. Dacă celuilalt nu îi pasă și continuă să mă trateze în același mod, atunci plec, pentru că îmi dau seama că o face intenționat, eu știind că i-am vorbit deschis.

În orice caz, trebuie să ne eliberăm de convingerea că suntem responsabili pentru atitudinea grosolană a celuilalt. Grosolănia și lipsa de bune maniere este în mod clar problema altcuiva și nu ar trebui să ne afecteze în niciun fel propria sănătate mintală și comportamentul.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook