87% din ceea ce ne îngrijorează, nu se va întâmpla niciodată…

Femeie ghemuită care plânge

Frica este o parte importantă și integrantă a creierului uman.

Frica și îngrijorarea pentru viața ta, sunt un comportament uman normal. Animalele din orice specie, care nu se tem, de obicei nu trăiesc foarte mult, în timp ce speciile de animale care erau neînfricate, au dispărut.

Anxietatea și teama apar, de obicei, dintr-un sentiment de inadecvare, atunci când ne comparăm cu alți oameni, pe care îi considerăm mai buni decât noi.

Să te compari cu altcineva, este sănătos doar dacă respectiva persoană este cineva care a parcurs un drum lung și este o sursă de inspirație pentru tine. Mulți sunt cei care trăiesc zilnic cu amintirile eșecurilor, a căsniciilor rupte, a falimentelor, a disponibilizărilor, a pierderilor semnificative.

Ei retrăiesc constant aceste evenimente, îi plictisesc pe ceilalți vorbind la nesfârșit despre ele și nu observă că cei din jur au încetat să-i invite la evenimente sociale.

Când ceva se termină, acceptă că s-a terminat.

Stabilește un termen limită pentru când vei înceta să vorbești despre asta sau să te gândești la lucrul respectiv. Nu este ușor, dar este atât de simplu. Și nu ai nevoie de sedative.

Gândurile pozitive creează o abundență de hormoni fericiți, precum serotonina și dopamina, pe care substanțele farmaceutice încearcă să le înlocuiască. Amintește-ți că, uneori, evenimentele rele ale vieții ne plasează cu forța pe alte căi care, totuși, ne conduc la cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat.

Studiile arată că cele mai multe dintre grijile pe care le avem în viața noastră, nu se vor întâmpla.

În timp ce, acelea care ni se întâmplă în cele din urmă, nu stă în puterea noastră să le controlăm. Statisticile pentru ceea ce ne îngrijorează arată că:

87% nu se vor întâmpla niciodată.
7% se vor întâmpla.
Doar 6% le poți influența.

Deci, este inutil să îți faci griji pentru lucrurile de care te temi. Majoritatea grijilor tale nu vor fi întemeiate și majoritatea fricilor tale sunt reale, dar fictive. În cele din urmă, întreabă-te: „Ce mi se poate întâmpla cel mai rău?”

Când ești îngrijorat sau speriat de ceva, gândește-te care ar putea fi cel mai rău rezultat. Fie că este o prezentare, un apel telefonic, o conversație, fie că este vorba despre o relație care merge din rău în mai rău, soarele va răsări a doua zi și viața va continua.

Pentru ca temerile tale să nu devină realitate, găsește o modalitate de a ajuta pe cineva aflat în nevoie, care este mai puțin norocos decât tine.

Abia atunci îți vei da seama cât de norocos ești, și problemele tale vor părea mai puțin înfricoșătoare. Frica poate avea două semnificații: „Uită totul și fugi!” sau „Înfruntă totul și stai în picioare!” Alegerea este a ta. (Extras din cartea The Answer by Alan & Barbara Pease, publicată de Hibiscus)

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook