Să fim realiști și să cerem imposibilul…

Bărbat pe o stâncă privește marea

Vremurile în care trăim, cer realism. Vremurile în care trăim, cer compromisuri.

Te uiți la televizor, stând pe canapeaua ta și asculți. Asculți și bolborosești, te vaiți. Și ce faci în privința asta? Încă ești acolo, ascultând…

Unde sunt visurile tale? Chiar ai uitat sensul cuvântului “vis”? L-ai îngropat într-un sertar prăfuit al minții tale. Amintește-ți de tine când încă visai. Pe la cincisprezece ani, să zicem. Amintește-ți visurile tale de atunci, amintește-ți de planurile tale pentru viață.

Senzație dulce. Zâmbești. Ai uitat ce înseamnă să simți, să trăiești.

Cineva mi-a spus odată că, atunci când a absolvit liceul, ultima dată când a ieșit pe poarta mare, verde, de fier, s-a uitat înapoi, s-a uitat la clădirea urâtă pe care o numeau școală, și și-a promis că nu își va compromite niciodată visurile pentru cineva.

Și-a ținut promisiunea, mi-a spus. Oricât de greu i-a fost, și-a ținut promisiunea. Societatea cere realism, cere prudență. A fi realist înseamnă a cere imposibilul, a spus odată Che Guevara, și știa despre ce vorbește. Ai luat citatul, l-ai făcut slogan, l-ai scris pe pereți. Probabil ai uitat să-l și aplici.

Un realist, este un om care este precaut, mereu bazat pe realitate. Realistul judecă situațiile pe baza logicii și a circumstanțelor reale. Nu visează cu ochii deschiși și se gândește la scenarii care sunt greu, până la imposibil de realizat.

Dar acest om, nu este cu adevărat în viață. Doar există.

El trăiește în realitatea care i se oferă. Și asta nu este bine. Nu este bine pentru el. El nu este pentru societate sau pentru întreaga lume.

Fă-ți planuri. Visează. Planuri multe și visuri mărețe. Apoi încearcă să le faci să se întâmple, cu toată voia ta. Descoperă ceea ce este îngropat adânc în mintea ta. Fii din nou copil și luptă pentru visurile tale.

Un singur pont: Visează.

Cât despre realism, vei avea nevoie și de asta, dar mai târziu, când vei vrea să-ți faci visurile să devină realitate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook