Oamenii cu mintea închisă, nu pot înțelege că unii oameni pot trăi într-un mod diferit de ceea ce au ei înșiși drept „standardul corect”…

Femeie sexy întinsă pe podea

Este ceva ce facem tot timpul, în orice moment al zilei, indiferent dacă vrem sau nu.

Lăsăm diverse gânduri să ne inunde mintea. Gândurile pot fi iraționale dacă reflectăm asupra lor, însă emoțiile noastre sunt cele care determină ceea ce ne invadează mintea.

Sunt gânduri care provin din noțiuni preconcepute și care ne fac absoluți, pentru că sunt atât de adânc înrădăcinate în mintea noastră încât, în ​​cele din urmă, devin stabile precum realitatea.

Fiind oameni ai secolului XXI, care ne dorim să fim considerați ca fiind cea mai educată generație, cu acces abundent și liber la cunoaștere, și cu atâta dezvoltare tehnologică, ar trebui să fim mult mai deschiși la minte. Dar acest lucru este ceva care, din păcate, nu se aplică în măsura în care ne-am dori-o.

Pentru că sunt mulți care nu reușesc să înțeleagă că propriile opinii și convingeri pot să nu fie în concordanță cu cele ale celorlalți.

Fiecare își face propriile alegeri, acesta fiind dreptul liber al fiecăruia. De la ceea ce va mânca fiecare, la ceea ce crede, ce îi place și ce nu, și multe altele, fiecare persoană poate alege cum vrea să trăiască.

Și acesta este un drept care ar trebui să fie respectat de toată lumea, fie că este sau nu de acord cu asta.

Asta înseamnă, până la urmă, să fii o persoană potrivită. Să fii capabil să accepți diversitatea celorlalți și să o respecți așa cum le ceri și tu altora să-ți respecte propriile opinii și alegeri.

Oamenii cu mintea închisă, nu pot înțelege că unii oameni pot trăi într-un mod diferit de ceea ce au ei înșiși drept „standardul corect”.

Sunt cei care refuză să accepte sau să perceapă un mod diferit de a interpreta sau percepe lucrurile. Din cauza acestui comportament, însă, se creează conflicte, frustrări și ostilitate, chiar antipatie.

Indiferent cât de educați am fi sau nu, indiferent de vârsta pe care o avem, trebuie să apreciem dorințele, credințele și alegerile celorlalți. Convingerile absolute, cu mintea închisă, ne fac relațiile disfuncționale, iar noi înșine părem egoiști.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook