Când mintea și sufletul intră în conflict, știi că este timpul să pleci…

Privirea unei femei

Mintea umană este ceva complex. Te poate ridica până la ceruri și, mai apoi, te poate izbi de pământ. Cel care nu-și controlează mintea, din păcate, a pierdut jocul.

Ai fost prea lent să înțelegi puterea minții. Alegem mereu jocurile ciudate, mai ales atunci când suntem singuri seara. Mintea ne provoacă și o face atât de des, atât ziua, dar mai ales după miezul nopții, când sufletele dorm și visele prind viață.

Vedeți, suntem în categoria romantică. Suntem romantici și visători incurabili. De fiecare dată când sufletul încearcă să ne spună că el are dreptate, mintea se opune și încep problemele. De cine să asculți mai întâi?

Le punem pe amândouă în balanță și căutăm, cu logică, să le găsim un echilibru. Însă, ceva tot merge împotriva presupuselor noastre sentimente. Un leagăn care ne clatină până ne amețește.

Refuzăm categoric să aparținem celor care trăiesc după rațiune. Uneori, alegem să simțim și ne este bine. Dar, de cele mai multe ori, suntem la fel de încăpățânați și alegem întotdeauna calea grea.

Dar astăzi, vom învăța să deosebim sentimentele bune de cele rele. Da, sunt rele, pentru că pătrund atât de mult în minte, încât provoacă o încurcătură fără sfârșit.

Te vei întreba: ce este un sentiment bun și ce este un sentiment rău?

Un sentiment bun, este acela care te ajută să mergi înainte, pe care îl oferi și pe care îl primești înapoi, pur și necontaminat. Care îți dă putere să zâmbești și care merge în tandem cu mintea.

Un sentiment rău, este acela care îți provoacă durere în suflet și în minte. Este acela cu care mintea ta încearcă să lupte, astfel încât să începi să gândești, nu să simți.

Un sentiment rău, este acela pe care îl oferi unei persoane și acea persoană nu îl apreciază. Te face să crezi că sentimentul tău nu merită, că nu este demn de ea.

Unde vreau să ajung?

Emoțiile și mintea noastră, sunt prețioase. Ele trebuie să meargă mână în mână în această viață. Dacă acestea sunt în conflict, înseamnă că oamenii pe care îi avem în fața noastră nu sunt pentru binele nostru.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook