Ce se întâmplă cu relațiile noastre când suntem înșelați? O vor face din nou? Ar trebui să le dăm o a doua șansă?

Femeie care sărută pe obraz un bărbat

Când vine vorba de relații, și mai ales despre infidelitate, femeile și bărbații nu sunt foarte diferiți.

De obicei, motivele celor care înșală sunt asemănătoare, însă odată ce sunt descoperiți, cu greu o vor mai repeta. Mulți spun că ar trebui să existe măcar o iertare sau o a doua șansă, mai ales atunci când sunt copii la mijloc.

Și dacă o fac și a doua oară?

Contează oare dacă înșală cu o singură persoană sau dacă o fac cu persoane diferite de fiecare dată? Trebuie să-i iertăm de fiecare dată? Și cum vom depăși decalajul psihologic și atașamentul din cadrul relațiilor noastre?

Cine sunt oamenii care înșală?

Oamenii care înșală, sunt de obicei acei oameni nesiguri. Ei nu știu ce vor, deși ne-au ales să le fim alături într-o relație.

Sunt oameni imaturi din punct de vedere emoțional, care vor să obțină confirmarea în acest fel și care, bineînțeles că nu au reușit, din moment ce găsesc o altă modalitate de a o primi.

O vor face din nou?

Dacă ne-au înșelat o dată, este sigur că o vor face din nou. Poate fi mai atenți data viitoare, poate vor lua măsuri ca să nu mai descoperim.

Sunt oameni care au învățat să se ascundă încă de la o vârstă fragedă și care îi pot manipula perfect pe ceilalți. Nu ar trebui să ne gândim că s-a întâmplat o singură dată și că nu se va mai întâmpla.

Dacă au făcut-o o dată, o vor face din nou, pentru că, pur și simplu, această relație nu le mai este suficientă.

Ce se întâmplă când suntem înșelați?

Există, de obicei, o taxă emoțională ireparabilă în relații. Relațiile nu vor mai fi niciodată la fel. Încrederea se pierde și încep, în mod constant, suspiciunile că persoana respectivă o va repeta. Din acest motiv este foarte greu de depășit.

Unele relații, de obicei, pretind că au depășit infidelitatea, pentru că din cauza nesiguranței sau din alte motive (financiare, profesionale, etc.), ei nu pot lua decizia să se despartă.

Deci, ce se întâmplă mai exact?

Ar trebui să dăm o a doua și poate chiar o a treia șansă sau oamenii ar trebui să se despartă după infidelitate?

În esență, acești oameni sunt deja divorțați în momentul în care cel care a înșelat a decis să continue cu infidelitatea. Legătura dintre ei s-a încheiat deja în acel moment. Nu poate exista iertare reală, ci doar o falsă iertare.

Când spunem că iertăm, ceea ce facem de obicei, este să închidem ochii la adevăr și să ne mulțumim cu propriile noastre motive personale, neajunsuri și nesiguranțe.

Cealaltă persoană se va simți în mod constant trădată și va ști că s-a compromis pentru a câștiga ceva. Atunci, aceasta nu este o relație, este pur și simplu un schimb, o tranzacție.

Cei care rămân împreună de dragul copiilor, din motive financiare sau de altă natură, nu sunt relații, sunt simple contracte.

Copiii au nevoie de exemplul relațiilor adevărate, altfel vor copia modelul prost al părinților.

Această copiere și reproducere, îi va conduce mult timp. Până nu vor lucra pe ei înșiși, vor reproduce tiparul rău și nu vor fi fericiți în relațiile pe care le vor avea. Iar copiii nu sunt proști, ei înțeleg totul și asta intră în psihologia lor și în formarea caracterului lor.

Și, desigur, lucrul neplăcut, este modul în care își continuă viața o persoană care face compromisuri convenționale, fără a trăi cu adevărat.

Aceasta trăiește, fără a trăi cu adevărat și eficient. Fără a avea o a doua șansă la bucurie, la adevăr, la fericirea pe care i-o va aduce o relație reală, plină de sens.

Toată lumea înșală, măcar o dată în viață?

Și cum rămâne cu acei oameni care mai până ieri înșelau și dintr-o dată nu mai înșală? Dar cu oamenii care nu au putut avea o relație solidă și au tot schimbat oamenii din jurul lor ca pe niște cămăși?

Nu toată lumea înșală. Există, de asemenea, oameni care s-au cunoscut devreme, care au fost crescuți cu standardele potrivite, cu dragoste și adevăr, și care nu au avut acest tip de nevoie de liniștire. Ei pot avea alte probleme, dar nu înșală.

Oamenii care mai până ieri înșelau și astăzi nu mai înșală, sunt oamenii care au reușit să regăsească cu ei înșiși în cursul vieții. Există întotdeauna speranță atunci când trebuie să lucrezi asupra ta.

Și, desigur, ei sunt oamenii care au găsit persoana potrivită în viața lor. Când persoana potrivită intră în viața noastră, depășim multe obstacole și putem fi acolo fără a avea nevoie de confirmare din altă parte.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook