Din acest motiv ne simțim agitați, stresați, încordați, îngrijorați…

Femeie într-un peisaj superb

Toată negativitatea este cauzată de acumularea timpului psihologic și de negarea prezentului.

Agitația, anxietatea, tensiunea, îngrijorarea, toate formele de frică, sunt cauzate de prea mult viitor și insuficient prezent.

Vina, regretele, ranchiunile, plângerile, amărăciunea și toate formele de neiertare, sunt cauzate de prea mult trecut și insuficient prezent.

Majorității oamenilor le este greu să creadă că este posibil să ai o stare de conștiință complet lipsită de negativitate. Și totuși, aceasta stare de conștiință poate fi îmbunătățită prin învățăturile spirituale.

Este promisiunea mântuirii; nu într-un viitor iluzoriu, ci aici și acum.

S-ar putea să îți fie greu să recunoști că timpul este cauza durerii sau problemelor tale. Crezi că sunt cauzate de anumite situații din viața ta și, dacă te uiți la asta dintr-un unghi convențional, acest lucru este adevărat.

Dar, până când nu te confrunți cu disfuncția de bază a minții care creează probleme, respectiv atașamentul tău față de trecut și viitor și negarea Acumului, problemele, de fapt, se vor înlocui între ele.

Dacă toate problemele tale, sau ceea ce percepi ca fiind cauze ale durerii sau nefericirii tale, ar dispărea în mod miraculos din viața ta, dar nu ai deveni mai prezent, mai conștient, atunci te-ai găsi foarte curând cu un set similar de probleme sau cauze ale durerii, ca o umbră care te urmărește oriunde te duci.

În cele din urmă, există o singură problemă: mintea însăși, care este legată de timp…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook