Poate că nu ți-am spus niciodată, dar te admir că ai îndurat să fii femeie!

Femeie frumoasă care zâmbește

Ce înseamnă să înduri să fii femeie?

Să arăți frumos, să nu fi neîngrijită, să-ți camuflezi imperfecțiunile, să-ți arăți manierele, să nu mănânci pentru a nu te îngrășa, să nu porți anumite ținute care îți arată posteriorul “mare” – deși este normal, să porți hainele care aduc un „plus” mărimii pieptul tău care este “mic” – deși este normal, etc.

Și știu că, undeva, acolo, în sufletul tău, începi să blestemi timpul și momentul în care te-ai născut femeie!

Apoi, te înveselești, accepți situația ca fiind normală, și continui.

Îmbracă-te, fă-ți părul, accesorizează-te, cumpără rimel, ruj, pudră, farduri, creioane, etc. Fă-ți machiajul care îți pune în evidență trăsăturile puternice și, în același timp, îți acoperă imperfecțiunile.

„Nu picta prea mult, vei fi ca un felinar!”, „De ce ai pictat puțin?”, „Cum ai de gând să ieși așa?”, „Nu ai pictat?”, „Ei bine, ești nebună?”, sunt doar o mică parte din discuțiile pe care le porți cu tine însăți. Și asta doar dimineața. Mai este și repriza de seară, când trebuie să te pregătești să ieși în oraș.

Loțiuni, uleiuri, creme de noapte, creme de corp, creme de mâini, creme de picioare, creme de față, după dus, înainte de duș, pentru riduri, pentru strălucire, anti-îmbătrânire, apă micelară, etc.

Și toate acestea, pentru a nu fi judecată sau notată de societate, care îți impune imaginea impecabilității.

Și iată-ne din nou!

Vopsește-ți părul (o nuanță despre care nu am auzit niciodată), tunde-te după forma feței tale, fă-ți manichiura, aplică oja, fă-ți pedichiura, epilează-te cu ceară peste tot!

Ore multe, răbdare enormă și durerea pe care trebuie să o înduri. Și în mijlocul tuturor acestor lucruri, cineva se va găsi să-ți spună că nu-i plac modificările tale!

Și din nou…

Haine, bluze, cu sau fără mâneci, cu sau fără spate, manșete, bretele, cardigane subțiri pentru toamnă, cardigane cu blană pe glugă iarna. Blugi, stofă, pantaloni de piele. Colanți transparenți, colorați sau de seară.

Pantofi sport, ghete, tocuri, pantofi pentru zi, pantofi pentru noapte, pantofi pentru o cafea, sandale, șlapi, espadrile. Și, în același timp, și obligațiile cotidiene: plata facturilor la curent, apă, telefon, mers la supermarket, etc.

Nu vrei să te distrezi? Cafea, băutură, mâncare, cinema, înot la plajă sau la piscina, spa, evadare în următorul weekend convenabil.

Accesorii, ornamente, „decorațiuni”.

Bijuterii, cercei, brățări, inele, lanțuri, genți de zi cu zi, genți bune, genți de seara, poșete, eșarfe, pălării, șepci.

Să știi că te admir, fără limite, fără ironie, pentru rezistența ta și pentru “standardele” în care trebuie să te încadrezi pentru a purta cu demnitate titlul pe care ți l-a dat natura și pe care timpul nostru acum îl comandă, și anume de a fi femeie. Toate acestea mă fac să mă simt foarte norocos că nu m-am născut femeie. Felicitări pentru curajul tău, te admir!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook