Slăbește 8 kilograme și elimină colesterolul și grăsimea de pe abdomen, cu înțelepciunea acestui medic…

Animație slăbire

Un remediu naturist, cunoscut deja din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile sale, este evidențiat de un nou studiu, ca o soluție la excesul de greutate.

De la Hipocrate, care l-a folosit ca remediu pentru febră, răni și iritații ale pielii, până la proprietățile sale antibacteriene și antioxidante, oțetul de mere oferă încă multe beneficii pentru sănătate.

Un studiu mai nou, publicat în BMJ Nutrition, Prevention & Health, îl examinează ca un agent natural de slăbire, contribuind la pierderea în greutate, precum și la scăderea nivelurilor de glucoză, colesterol și trigliceride.

Evangelia Manziori, Director de Program pentru Nutriție și Științe Alimentare și Dietetician Acreditat la Universitatea din Australia de Sud, cu articolul său din „The Conversation”, prezintă metodologia studiului, interpretând rezultatele precum și validitatea acestuia.

O echipă de oameni de știință din Liban a efectuat acest studiu clinic dublu-orb, randomizat, pe un grup de tineri supraponderali și obezi, cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani.

Ei au repartizat aleatoriu 30 de participanți la unul dintre cele patru grupuri de aport zilnic de oțet de mere: 5, 10 sau 15 ml diluați în 250 ml de apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, timp de 12 săptămâni. Un grup de control a consumat o băutură inactivă (placebo) cu o textură și un gust similar.

După o perioadă de trei luni, consumul de oțet de mere a fost asociat cu o reducere semnificativă a greutății corporale și a indicelui de masă corporală (IMC). În medie, cei care au băut oțet de mere în această perioadă au slăbit 6-8 kg și și-au redus IMC cu 2,7-3 puncte, în funcție de doză. De asemenea, au arătat reduceri semnificative ale circumferinței taliei și a șoldurilor.

Autorii raportează, de asemenea, reduceri semnificative ale nivelurilor de glucoză din sânge, trigliceride și colesterol la grupurile de participanți care au consumat băutura cu oțet de mere.

Pe de altă parte, grupul placebo, căruia i sa administrat apă cu acid lactic, a avut reduceri mult mai mici ale greutății și ale IMC, în timp ce nu s-au observat îmbunătățiri corespunzătoare ale markerilor de sânge.

Din diferite studii pe animale, se estimează că acidul acetic din oțetul de mere poate afecta expresia genelor implicate în arderea grăsimilor pentru energie. Cu toate acestea, acest studiu mai nou nu a investigat dacă acest mecanism este implicat în vreo pierdere în greutate.

Expertul subliniază că, deși rezultatele studiului par promițătoare, ele trebuiesc interpretate cu prudență. În primul rând, nu este clar dacă acestea sunt verificate la fiecare vârstă, deoarece participanții aveau vârsta de maxim 25 de ani.

În plus, deși cercetătorii au păstrat înregistrări ale dietei și ale exercițiilor fizice ale participanților, acestea nu au fost publicate în lucrare, ceea ce face dificilă orice corelare cu efectele dietei sau ale exercițiilor fizice. În cele din urmă, autorii nu raportează dacă cineva a renunțat la studiu.

În plus, deoarece oțetul de mere este acid, trebuie avut grijă când îl utilizați, deoarece ar putea eroda smalțul dinților. De aceea, unii stomatologi recomandă să vă clătiți gura cu apă după utilizarea acestuia sau să  mestecați o gumă, pentru a spori producția de salivă.

În concluzie, dieteticianul concluzionează că vor fi necesare studii mai ample, cu diferite grupe de vârstă, pentru a valida rezultatele pozitive în pierderea în greutate. Cu toate acestea, în combinație cu o dietă echilibrată și exerciții fizice, oțetul de mere ar putea duce la pierderea în greutate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook