Când o femeie alege un bărbat mult mai în vârstă decât ea…

Bărbat în vârstă cu o femeie tânără

O femeie tânără și un bărbat mult mai în vârstă.

O mare diferență de vârstă. O vedem lângă noi, peste tot. Care este răspunsul la întrebarea “De ce?” din spatele acestor aventuri amoroase? Au un viitor? Un psihoterapeut ne ajută să înțelegem.

De ce o domnișoară alege să aibă o relație cu un bărbat aproape de două ori mai mare decât ea?

Stereotipul unei relații este de mulți ani, unde era obișnuit ca bărbatul să fie cu câțiva ani mai în vârstă decât femeia. Acesta era ceea ce era considerat acceptabil și ceea ce căutau femeile, deoarece credeau că pentru ca o căsătorie și uniunea lor să reușească, bărbatul trebuie să-și aibă puse în ordine viața și cariera sau să aibă o slujbă bună pentru care să fie plătit bine.

Cu siguranță, pe vremea bunicilor noștri nu se putea să concepe că poate exista un bărbat tânăr care să îndeplinească toate aceste condiții. De ce le-a păsat atât de mult, vă puteți întreba? Să nu uităm că oamenii de atunci trăiseră și ieșiseră din războaie și situații grele. Deci cine nu și-ar fi dorit să aibă o căsnicie “bună” și o viață ușoară și confortabilă?

Un alt motiv a fost că, pentru ca domnișoara să iasă din familia patriarhală și strictă, singura cale era căsătoria și mirele, desigur, trebuia să îndeplinească calificările de mai sus.

Astăzi relațiile interpersonale și stereotipurile s-au schimbat foarte mult.

Cu toate acestea, chiar și în zilele noastre vedem “fete” având relații cu bărbați care pot avea aproape dublul vârstei lor. Deci, de ce (din moment ce codul moral este mult mai flexibil în ceea ce privește relațiile umane, cuplurile se căsătoresc la vârste mult mai înaintate și toată lumea își poate alege partenerul în funcție de ceea ce își dorește inima) există încă fete care aleg bărbați destul de în vârstă?

DE CE?

Dacă examinăm problema prin ochii psihologiei evoluționiste, se pare că una dintre primele nevoi care necesită satisfacție este cea a reproducerii.

Este un fapt că femeia își judecă întotdeauna partenerul prin regulile de reproducere și perpetuare a speciei, chiar dacă nu o face în mod conștient sau chiar dacă nu intenționează să aibă o familie de la o vârstă atât de fragedă.

Mai multe studii au convenit asupra existenței unor diferențe între cele două sexe în ceea ce privește căutarea unui partener:

– Bărbații se arată că aleg pe baza caracteristicilor fizice, adică să găsească o femeie tânără și frumoasă care să le ofere copii puternici. Pentru bărbați, caracteristicile fizice sunt considerate ca o garanție a tinereții și a bunei sănătăți.

– Femeile, pe de altă parte, caută securitate emoțională și financiară, așa că ele caută bărbatul care nu va fi doar sănătos, ci și un bun părinte și un partener de sprijin.

Astfel, o domnișoară poate fi cu ușurință fermecată de prezența unui bărbat de succes care îi oferă siguranță și încredere în creșterea viitorilor ei urmași.

Pe de altă parte, atracția puterii bărbatului – și când spunem putere, nu ne referim la faptul că ar trebui să ocupe doar o poziție bună în societate. Puterea masculină iese la iveală și prin experiența sa, prin felul în care tratează situațiile, prin modul în care și-a trăit viața, prin cunoștințele și, în general, prin modul în care își transmite mesajele și prin modul în care realizează și obține ceea ce își dorește.

Tot acest “pachet” de încredere este, poate, mai tentant decât un băiat de aceeași vârstă, care se gândește doar la telefonul mobil pe care îl va cumpăra, la site-urile pe care le va vizita, la lipsa sa s3xuală și la cum o va transforma într-o experiență s3xuală.

Se știe că fetele se maturizează mai repede decât băieții.

Lumea lor psiho-emoțională a femeilor, destul de des, pare să nu se potrivească cu cea a bărbaților, pe care îi consideră imaturi. Chiar și s3xual, în timp ce biologic tânărul are mult mai multă rezistență, nu are experiența pentru a profita la maximum de ea.

Tânărul nu o poate adora și idealiza din cauza vârstei sale fragede și a propriei neliniști și căutări de bărbăție, în schimb bărbatul mai în vârstă care îi va arăta în toate felurile adorația sa și o va face să se simtă mai prețioasă și mai feminină.

Conform teoriei freudiene, explicația vine din faptul că tânăra își caută tatăl, de care poate a fost lipsită sau admirată prea mult, pentru a avea ca model figura tatălui – al bărbatului “bun” care va semăna cu tatăl ei.

Dar, mai în general, am spune că este bine să ne amintim că fiecare persoană este diferită, are propria sa poveste, propriul mod de supraviețuire și de a gestiona situațiile. Așa că, să nu punem etichete, pentru că o tânără își poate alege un bărbat mult mai în vârstă, fără să cunoască împrejurările…

CERCETAREA…

Într-o cercetare care s-a realizat în primele 3 luni ale anului 2014, s-a constatat, pe un eșantion de 591 de persoane care au participat, că răspunsurile femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 – 29 de ani (33% dintre femei) au răspuns:

Ai fost într-o relație cu diferențe de vârstă?
Nu am fost niciodată: 19%
Diferență de 5-10 ani: 50%
Diferență de 10-15 ani: 16%
Diferență de peste 15 ani: 15%

Un bărbat este bine să fie mai în vârstă cu:
5-10 ani diferență: 10 %
10-15 ani diferență: 59 %
Peste 15 ani diferență: 3 %
Aceeași vârstă sau puțin mai în vârstă: 28 %

O relație cu o diferență mare de vârstă (peste 10 ani) are viitor?
Da – când bărbatul este mai în vârstă: 63 %
Da – când femeia este mai în vârstă: 5 %
Nu – când bărbatul este mai în vârstă: 10 %
Nu – când femeia este mai în vârstă: 22 %

De ce să alegeți o relație cu diferența de vârstă? (Puteți alege mai multe răspunsuri)
Maturitate: 52%
Experiență s3xuală: 23%
Situație financiară: 10%
Situație socială: 8%
Ocupație: 7%

Poate să supraviețuiască această relație?

Răspunsul este probabil nu. Deși pe vremuri era o rețetă a succesului, astăzi este probabil o rețetă a eșecului. De ce? Dar este simplu. Tânăra care a fost fermecată de bărbatul ei mai în vârstă, prin personalitatea lui și prin siguranța pe care i-o oferă – emoțională, financiară – pe măsură ce anii trec, va dori în continuare să facă lucruri de vârsta ei dar el nu va putea ține pasul cu ea.

Va fi încă tânără și frumoasă, va căuta admirație și confirmarea că încă contează pentru s3xul opus, care îi place. Relativ ușor, ar putea căuta flirtul care, probabil, o va aduce în brațele unui bărbat care nu este departe de propriile “dorințe”, de propriile interese și care va găsi un „limbaj comun al înțelegerii”.

Cu siguranță toate cele de mai sus nu sunt o regulă, așa cum au fost, sunt și vor fi excepții ale cuplurilor în care există o diferență mare de vârstă.

Cupluri care pot avea o relație frumoasă care, nu numai că durează în timp, dar se și simt foarte romantice și sunt însoțite unul de celălalt, având o comunicare foarte bună. Până la urmă, pentru ca o astfel de relație să reziste în zilele noastre, înseamnă că ar trebui să fie foarte puternică și cu cât este mai puternică, cu atât va dura mai mult!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook