Doi anonimi, mergând unul lângă celălalt…

Cuplu îmbrățișați

Într-o epocă în care multe situații privind lumea noastră emoțională sunt superficiale, ar putea fi util să ne gândim la cum ar arată o relație de dragoste perfectă.

O relație care să nu ofere garanții, astfel încât să prospere prin responsabilitate și nu prin dependență.

Dependența emoțională se poate dovedi distructivă.

Când ai pătruns adânc în tine și ai reușit să onorezi prețioșia ființei tale, cu toate greșelile și forțele tale, atunci vei căuta să găsești ceva care să se potrivească frumos cu tine. Fără a altera nimic din ceea ce îți aparține și pentru care ai muncit din greu pentru a-l obține.

Adică, nu vrei să depinzi de persoana pe care o iubești pentru a umple golurile din tine. Nu cauți în mod constant aprobarea sau atenția ei, pentru a simți că ea este acolo cu unicul scop de a-ți spori încrederea sau de a-ți oferi siguranță materială. Da, ai nevoie și de acestea. Dar nu în forma lor obsesivă.

Nu există nimic mai atractiv decât doi oameni autonomi care se comportă matur și sunt sincronizați unul cu celălalt, pentru a-și crea o viață mai bună. Departe de comportamentele care duc la controlul, invidia și satisfacerea pornirilor egoiste.

Cuvântul cheie pentru bunăstarea unei relații este altruismul.

Cultivarea percepției că în fața noastră avem o persoană care are aceleași nevoi ca și noi.

Pentru a-l asculta pe cel de lângă tine, trebuie să fi experimentat conceptul de încredere. Totul începe de acolo – iubirea de sine, conștientizarea, încrederea, stima de sine, ambiția, speranța, autocontrolul, percepția, observația, conștientizarea de sine.

Elemente necesare care alcătuiesc un caracter puternic și care trebuiesc recunoscute și dezvoltate, înainte de a ne putea conecta spiritual și emoțional cu cineva.

În caz contrar, ne vom atrage partenerul într-un proces fără final, deoarece el nu va putea finaliza acea parte care este conectată cu minunăția noastră interioară.

Când nu se pot vedea unele probleme în mod obiectiv și de la distanță, pentru că suntem blocați unul de celălalt, atunci, pe termen lung, apare ruptura definitivă.

O conviețuire armonioasă și responsabilă, nu te poate epuiza de energie și nu te poate îndepărta de cunoscuți, prieteni și rude.

Nu va deveni un obstacol în drumul tău profesional și nici nu va reduce timpul vieții tale sociale. Dimpotrivă, îți va oferi libertatea de a comunica și cu tine însuți pentru căutările tale interioare.

Acest lucru nu înseamnă că vă veți îndepărta unul de celălalt. Ci dimpotrivă, vă veți apropia mai mult, deoarece o perspectivă cuprinzătoare asupra a ceea ce doriți exact de la relația voastră, va alunga îndoielile.

Prin crearea unor limite acceptabile, respect și sprijin semnificativ, vă asigurați că sunteți pe un teren solid și fericit, fără teamă, neîncredere și discuții inutile.

Pentru că vei împărtăși idei și o viziune pentru dezvoltarea colectivă, dar și personală. Veți găsi împreună soluții la probleme. Veți avea înțelegere reciprocă și veți lucra împreună pentru a vă îndeplini visurile. Cu compasiune, dragoste, afecțiune, tandrețe și calm.

Fiecare se va îmbunătăți în funcție de propriile interese.

Drept urmare, vă extindeți în mod constant cunoștințele. Pentru a vă simți în siguranță și utili. Să fiți inspirați și sprijiniți. „Nu merge în spatele meu, s-ar putea să nu conduc. Nu merge în fața mea, s-ar putea să nu te urmez. Mergi lângă mine şi fii prietenul meu”, a scris Camus.

Fiecare persoană reprezintă ceva diferit, care dorește să-și găsească omologul. O așteptare care îl va duce mai departe. Partenerul tău, nu-ți este nici superior, nici inferior. Lumea lui are câteva elemente care îi poartă amprenta personală.

El trebuie să investească în lucruri reale și ireale și să le scoată la iveală într-o altă lumină. Dacă crede că i se potrivește, atunci va încerca să le unească. Fără însă să depindă de cineva. Și nu se aplică doar relațiilor romantice, ci legăturilor de orice natură. Până să devenim un întreg, o familie, o unitate, vom rămâne doar doi anonimi…

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook