Dacă o persoană este sociabilă nu înseamnă că flirtează

Femeie interesantă

Dacă o persoană se poartă frumos și afișează mereu un zâmbet larg, nu înseamnă că flirtează.

De ce unele persoane interpretează ca fiind propunere romantică faptul că ești sociabilă și drăguță cu cei din jurul tău? Sper, ca următoarele rânduri, să te ajute să întelegi de ce oamenii sunt atât de superficiali în ceea ce te privește:

Probabil pentru că ești o persoană timidă

Chiar dacă te consideri ultima persoană care ar îndrăzni să facă primul pas, un zâmbet strălucitor pe chipul tău, i-ar putea face pe unii bărbați să traducă cu: “Mă place.”

Lumea în care trăim s-a schimbat, iar oamenii nu mai știu să zambească. Adesea, ei o fac doar atunci când sunt fericiți sau când urmăresc un scop precis.

Fară să îți dai seama, poți face anumite gesturi ce pot fi percepute ca semnale

Dacă timiditatea te caracterizează, poți face anumite gesturi care pot fi interpretate atunci când ești în discuții cu alte persoane. Spre exemplu: te poți juca cu o șuviță de păr, îți poți atinge urechea sau îți umezești buzele.

Porți cu plăcere o conversație 

Se întâmplă, uneori, să îți facă plăcere să porți o discuție cu cineva – chiar dacă nu ești interesată la modul afectiv. Atunci când porți o discuție interesantă cu cineva și manifești un real interes, se poate înțelege că, de fapt, interesul tău nu este pentru subiectul discuției, ci pentru persoană.

Nu vrei să rănești sau să indispui pe nimeni

Chiar dacă discuția pe care o ai cu cineva ți se pare plictisitoare, sau opinia celuilalt nu coincide cu a ta, tu totuși reacționezi plăcut, lăsând impresia că îți face plăcere să porți acea discuție.

Din nou, atitudinea ta pozitivă poate lăsa loc de interpretări, mai ales dacă acea persoană nu este obișnuită să fie ascultată cu atâta interes.

Respecți spațiul personal al fiecăruia

Desigur, în afara unor îmbrățișări prietenești, nu se petrec alte apropieri. Chiar și așa, unele persoane, pline de sine, pot înțelege distanțierea ta ca fiind o slăbiciune.

Afișezi un zâmbet pozitiv pentru că ești o persoană prietenoasă, nu una disponibilă

A arăta cuiva un zâmbet, nu înseamnă o invitație amoroasă. O persoană echilibrată emană energie pozitivă care se poate traduce prin sociabilitate și prietenie.

Nu trebuie să te schimbi doar pentru că unele persoane confundă bunătatea cu slăbiciunea. La urma urmei, nu tu ești cea care se află într-o situație penibilă, ci cei care au impresia că toată lumea îi vrea.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook