Mai întâi vei învăța cât valorezi și apoi vei întâlni persoana care te va merita!

Femeie serioasă

Dacă, odată cu trecerea timpului, constați că viața ta este plină de oameni pe care credeai că îi cunoști dar care îți demonstrează că te-ai înșelat, atunci nu ți-ai înțeles niciodată valoarea.

Dintre toate provocările din viață, cunoașterea caracterului omului de lângă tine este cea mai grea.

Și dacă ești și sensibilă sau dăruitoare, sunt momente în care este aproape imposibil să înțelegi cine este cealaltă persoană. Cea mai mare greșeală pe care o faci, este să crezi că toată lumea este ca tine.

Bineînțeles că nu este. Oferi încredere, dăruiești din toată inima și până la urmă nu câștigi decât dezamăgire și amărăciune. Oamenii te-au păcălit încă o dată. Scopul lor este să calce pe cadavre pentru a obține ceea ce vor.

Știi, este și vina ta. Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă ai fi știut cât valorezi. Dacă ai fi știut ce ar fi trebuit să primești de la bun început. Nu-mi spune că nu ai avut suspiciuni la început. Bineînțeles că ai avut. Dar nu ai putut să refuzi.

Ai ales oamenii, fie din dragoste, din singurătate sau din prietenie, fie pentru că așa te-a crescut mama ta, să ai valori, să crezi în oameni.

Dar de unde să fi știut tu că cei mai mulți dintre ei sunt neoameni? Care a fost vina mamei tale? Și ea a visat la o lume mai bună… și a crescut un copil pentru acea lume. Nu da vina pe ceilalți pentru problemele tale.

Mai întâi trebuie să înțelegi cine ești, ce vrei, ce meriți.

„Să mă cunosc. Să mă accept și să mă iubesc.” Psihologii numesc asta conștientizare de sine și este cea mai importantă realizare.

Lucrează la apropierea de tine însăți. Descoperă ce este bine și ce este rău la tine și îmbrățișează-le. Cum să te poată iubi alții, dacă tu nu te iubești pe tine însăți? Cum să te poată respecta ceilalți, dacă tu nu te respecți pe tine însăți?

Învață mai întâi care este valoarea ta, pentru a o accepta și a o arăta și celorlalți. Una este dacă ei vor să te accepte și alta este dacă ei te pot accepta. E treaba lor.

Așadar, învață ce meriți și apoi va veni și cel care te merită. Pentru că așa înveți să pretinzi ceea ce meriți.

Suntem alegerile noastre și ne bucurăm întotdeauna de rezultatele acestor alegeri.

Dacă nu ne cunoaștem bine, facem alegeri distructive atât pentru noi înșine, cât și pentru ceilalți. Conștientizarea de sine și responsabilitatea, sunt o datorie. Revendică-ți valoarea. Ți-o datorezi ție!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook