Nu-ți fie teamă să pierzi pe cineva care nu se simte norocos să te aibă…

O fată singură pe malul apei

Cei care nu te caută atunci când ești pierdut, cărora nu le este dor de tine când ești departe, cărora nu le pasă dacă își vor împărtăși sau nu viața de zi cu zi cu tine, sunt cei cărora chiar nu le pasă de tine.

Ei nu te prețuiesc și nu te iubesc la fel de mult pe cât îi iubești tu pe ei. Și, din păcate, dragostea unuia nu este suficientă pentru a salva ceea ce aparține a doi. Nu poți schimba o persoană și nu ar trebui să vrei să se întâmple așa ceva.

Destinul tău poate aduce oameni în viața ta, dar tu ești cel care va decide cine va rămâne și pentru cât timp.

Adevărul poate doare, dar doare doar prima dată când îl auzi. Dimpotrivă, minciunile care îți mângâie urechile îți pot arunca cenușă temporară în ochi, dar te doare de fiecare dată când îți amintești de ele din momentul în care le descoperi.

În viață trei lucruri merg și nu se mai întorc niciodată: timpul care trece, cuvintele pe care le-ai spus sau nu și oportunitățile de care nu ai profitat.

Din acest motiv, prețuiește pe oricine te consideră important și îți arată în practică că te iubește. Nu trata pe cineva cu prioritate, dacă acesta te tratează ca pe o alternativă.

Îndepărtează-te de oamenii mincinoși, de oamenii negativi, de oamenii care te judecă și vor să te schimbe, de oameni care nu te respectă și te învinuiesc pentru tot ce le merge prost.

Uneori, cei care câștigă comorile vieții, nu sunt cei care se luptă cu toată ființa lor. Ei sunt cei care înțeleg când este momentul potrivit să renunțe la o luptă fără sens. Într-o bătălie pierdută, cel perseverent nu câștigă întotdeauna, de multe ori doar se irosește.

Luptă și revendică ceea ce vrei, dar doar dacă lucrul acela merită cu adevărat efortul tău. Nu lupta pentru ceea ce te face să te îndoiești de importanța existenței tale.

Mulți îți vor spune că este nevoie de mult curaj pentru a lupta pentru a rămâne într-o situație care trebuie “reparată”. Dar dacă tot ceea ce faci este să încerci și nu aduce niciodată niciun rezultat? Dacă ajungi în punctul în care ești singurul care se luptă pentru ceva care implică doi? Cât timp veți mai încerca să peticești crăpăturile pieselor care aparțin a doi oameni?

Este nevoie de mult mai mult curaj pentru a spune “am ajuns la final”.

Nu este suficient ca tu singur să-ți acceptat vina și să-ți asumi responsabilitatea. Chiar dacă nu ești vinovat de nimic, oricât de mult ai vrea să-i arăți persoanei din fața ta că o iubești, la un moment dat tot acest efort te va epuiza pur și simplu.

Vei începe să te pierzi.

Te vei întreba: „De ce nu mă mai vrea? Nu eram de ajuns? Ce am făcut greșit?”. Gânduri ca acestea îți vor afecta mintea și îți vor mânca sufletul. Fiecare parte sănătoasă a ta se va îmbolnăvi.

Există vreun sens real pentru asta? Te pierzi în vârtejul acestui efort? Nu este ușor de realizat dar, mai devreme sau mai târziu, te vei afla la răscrucea acestei dileme. Continuă să te irosești până când cealaltă persoană completează cercul și îți dă orice resturi i-au rămas, sau te salvezi și pleci din această situație bolnavă?

Scoate oamenii toxici din viața ta și nu-ți fie teamă să arăți cine ești cu adevărat.

Ce simți cu adevărat și care dintre aceste sentimente te sufocă? Nu-ți ține sentimentele înăuntru. Emoțiile sunt răzbunătoare. Se ascund până când furtuna trece și apoi pândesc în umbră pentru a reapărea într-un moment nebănuit. Atunci când crezi că problema a fost depășită, ele se vor întoarce să te bântuie.

Când ajungi în punctul în care toată voința ta de a încerca, se transformă în furie și resentimente, atunci nimic nu va mai merge bine.

Sfârșiturile dureroase ascund adesea în ele începuturi frumoase.

Noi capitole te vor aștepta mereu în viața ta. Să nu îți fie teamă să îți asumi riscuri și să pui punct atunci când este nevoie. Dacă renunți la ceva mediocru, vei găsi ceva mai bun. Mediocru este pentru mediocri și tu nu ești unul dintre ei.

Cea mai mare închisoare în care ne închidem singuri, este ceea ce cred alții despre noi. Dar dacă decizia ta îți oferă liniștea sufletească după care ai tânjit, atunci reconsideră-te.

Totul se întâmplă cu un motiv.

Oamenii se schimbă, astfel încât să putem învăța să scăpăm de ceea ce ne distruge. Lucrurile merg prost, astfel încât să le putem aprecia atunci când merg bine.

Și uneori securitatea noastră este spulberată pentru a găsi curajul de a revendica tot ceea ce merităm. Dragostea adevărată nu te neglijează, nu te dezamăgește și nu te maltratează. Iubește-te și stai departe de orice astfel de situație.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook