6 sfaturi pentru a-ți proteja relația de infidelitate…

Femeie cu un trandafir în mână

Majoritatea oamenilor spun că relația lor ideală ar fi monogamă. Cu toate acestea, multora le este greu să respecte regulile monogamiei. Deci, dacă monogamia este ceea ce cauți și vrei cu adevărat, cum îți poți proteja relația de infidelitate?

După o infidelitate, cuplurile se simt adesea orbite de trădare și nu înțeleg cum au ajuns în acest punct. Dar consilierii de cuplu au, de obicei, o idee destul de bună despre ce ar fi putut merge prost. Și știu, de asemenea, cum se poate preveni infidelitatea.

„Pentru marea majoritate, nu este vorba despre sex. Este vorba despre oamenii care se simt singuri”, spune Sue Johnson, profesor de psihologie la clinica Universității din Ottawa.

Să nu crezi că ești imun la infidelitate.

Dacă crezi că infidelitatea este ceva care se întâmplă altor cupluri, gândește-te din nou. Acceptarea faptului că o relație poate fi testată de infidelitate, se presupune că ești mai bine pregătit pentru a identifica semnalele de avertizare. Relațiile sunt călătorii complicate și misterioase. Ele necesită efort și atenție în fiecare fază.

Recunoașteți și răspundeți la nevoile relației.

Oamenii care trădează, vorbesc adesea despre modul în care partenerii lor pur și simplu nu le îndeplineau o nevoie, fizică sau emoțională.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să ai grijă, în primul rând, de conexiunea care v-a adus împreună. În același timp, nu neglija să verifici dacă totul este în regulă cu viața partenerului tău.

Urmărește cât de aproape te simți de partenerul tău și cât de bine vă satisfaceți nevoile unul celuilalt. Cuplurile fidele înțeleg importanța conexiunii fizice și emoționale și au grijă de aceste nevoi. Acest lucru necesită compromisuri, care sunt reciproc satisfăcătoare și durabile.

Definiți de la început ce înseamnă infidelitatea și monogamia pentru voi.

Discutați deschis și sincer despre ce fel de comportament nu este acceptabil în afara granițelor relației voastre și apoi stabiliți împreună niște limite clare, convenite de comun acord.

De asemenea, discutați despre nevoile și dorințele voastre sexuale care doriți să vă fie îndeplinite într-o relație monogamă.

Practicarea monogamiei sexuale necesită efort. Întreabă-te: „De ce aleg monogamia?” De ce are nevoie fiecare dintre voi pentru a se simți bine în legătură cu această alegere? De ce are nevoie relația pentru a prospera?

Închide ușa la vechile „păcate”.

Cu ușurința de comunicare oferită de social media, nu este prea greu să fiți tentați să trimiți un mesaj unei foste iubiri. Dar întreabă-te: chiar merită? Dacă ai deja probleme în relația ta, răspunsul ar trebui să fie un „nu” răsunător.

Infidelitate și s3x.

Este firesc ca apetitul sexual să scadă, și să scadă, într-o relație pe termen lung. Dar dacă nu vă amintiți ultima dată când ați făcut s3x, probabil că ar trebui să abordați problema.

Fără a suna a clișeu, importanța intimității sexuale, și mai ales a atingerii, în protejarea unei relații de infidelitate, nu poate fi niciodată exagerată. Atingerea și activitatea sexuală declanșează reacții chimice în creierul nostru care promovează sentimente de conexiune, atașament și dorință.

Desigur, sexul singur nu este întotdeauna suficient. Trebuie să fie intim din punct de vedere emoțional și satisfăcător din punct de vedere fizic pentru a promova tipurile de sentimente de apropiere și conexiune care protejează o relație de infidelitate.

Arătați-le partenerilor voștri ce înseamnă ei cu adevărat pentru voi.

Dragostea pe care o simțiți pentru partenerii voștri, poate fi mai mare decât v-ați imaginat că ați putea simți vreodată. Dar nu presupune că acesta este ceva ce ei știu. Partenerii voștri vor să se simtă doriți, la fel ca și voi. Asigurați-vă că vă exprimați sentimentele în practică.

Arătați-le atenția, afecțiunea și aprecierea de care au nevoie pentru a se simți apreciați. Spuneți „mulțumesc” și cultivați sentimentul de recunoștință în relație.

Acest lucru vă poate ajuta să mențineți o mentalitate sănătoasă care promovează fericirea și mulțumirea, protejându-vă și mai mult relația de capcanele inevitabile care pot duce la infidelitate.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook