Să nu-ți fie teamă că pierzi oamenii. Să-ți frică să nu te pierzi pe tine, încercând să-i mulțumești pe toți!

Femeie cu chip angelic

Lumea aceasta este înfricoșătoare. Oriunde mă uit, oamenii aleargă constant undeva.

Parcă trăim într-un labirint fără sfârșit și niciunul dintre noi nu știe unde este ieșirea. Cumva, suntem mereu ocupați, luăm autobuzul, mergem cu mașina, terminăm totul la timp, le mulțumim celor din jurul nostru, ne vedem cu prietenii și lista nu se termină niciodată.

Și în timp ce muncim din greu pentru a ne crea propriul drum în viață și pentru a le face pe plac celor din jurul nostru, uităm adesea ce este bine pentru noi.

Ne obișnuim atât de mult cu rutina zilnică, încât uităm să fim amabili cu noi înșine. Suntem convinși că avem puterea de a face orice ne-am propus și de a ne concentra pe orice, în afară de noi înșine.

Am experimentat asta. Am fost acolo pentru toți ceilalți, mai puțin pentru mine.

De ce? Vechiul meu Eu ar spune, probabil, că din cauza inimii mele amabile și a dorinței de a-i ajuta pe ceilalți. Dar noul meu Eu, ar spune că m-am purtat greșit. Și ar avea dreptate.

De ce?

Pentru că viața este scurtă. Și pentru că, a fi amabil cu tine însuți, este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți menține bunăstarea și a-ți găsi fericirea. Ține minte asta.

Mai jos sunt 5 moduri de a-ți perfecționa iubirea de sine.

Fă lucruri care îți hrănesc sufletul

Știu că nu este bine să le spui “nu” prietenilor tăi atunci când te cheamă să ieși noaptea cu ei. Dar, dacă nu ai chef să ieși, atunci nu ieși.

Dacă tot ceea ce vrei să faci, este să stai acasă și să te uiți la televizor, asta ar trebui să faci. Dar nu ar trebui să te simți vinovat că ai respins ceva. Trebuie să înțelegi că a avea grijă de tine este prima ta prioritate. Și nu, nu este egoism.

Acceptă-ți trecutul și învață din greșelile tale

Adevărul este că toți purtăm o povară emoțională grea. Cu toții am făcut greșeli, am fost răniți și am purtat bătălii personale. Dar, unii dintre noi, nu au terminat niciodată acest război. Ideea este că viața este dificilă pentru fiecare dintre noi.

Ceea ce ne face să ieșim în evidență, este modul în care fiecare dintre noi reacționează la viață. Este abordarea noastră față de povara emoțională pe care o purtăm.

Ține minte: fiecare experiență din viața ta, indiferent dacă este bună sau rea, își joacă rolul în modelarea personalității tale. Nu regreta trecutul tău. Acceptă-l și lasă greșelile tale să te învețe ceva.

Fii recunoscător pentru viața ta

Este ciudat. Ca ființe umane, ni se dă viață pentru a ne descoperi scopul pe Pământ, pentru a găsi fericirea, pentru a ne conecta cu eul nostru interior și pentru a ne bucura de frumusețea prezentului, dar simțim întotdeauna că lipsește ceva.

Avem atât de multe opțiuni încât, la un moment dat, uităm să apreciem ceea ce avem. Uităm că viața este cea mai mare binecuvântare pe care o avem. Nu mai căuta fericirea. Deschide ochii și concentrează-te pe ceea ce ai. Fii recunoscător pentru oportunitatea pe care o ai de a fi aici.

Scapă de ceea ce-ți otrăvește sufletul

Nu vei găsi fericirea dacă continui să te agăți de oamenii care nu merită dragostea ta. Același lucru este valabil și pentru orice altceva din viața ta. Nu vei găsi fericirea până nu scapi de orice influență negativă din viața ta.

Dacă crezi că poți începe o viață nouă, trebuie să scapi de tot ceea ce îți otrăvește sufletul. Să nu îți fie teamă să pierzi oameni, să-ți fie să teamă să nu te pierzi pe tine însăți încercând să le faci pe plac tuturor.

Ai grijă de corpul tău

Chiar dacă sănătatea ta mintală ar trebui să fie întotdeauna în prioritățile tale de vârf, nu ar trebui să uiți niciodată bunăstarea ta fizică. Corpul tău, este casa ta.

Așa că, atunci când îi ignori strigătele de ajutor, nevoia de relaxare, de grijă și de dragoste, înseamnă că nu te iubești suficient de mult încât să-i permiți să evolueze. Nu te urî din cauza imperfecțiunilor tale. Nu te compara cu alții. Ți se dă corpul tău și depinde de tine să ai grijă de el pentru tot restul vieții.

Și, la sfârșitul zilei, ești singura persoană pe care te poți baza cu adevărat. Oricât de trist sună, acesta este adevărul. Într-o lume plină de valori, ultimul lucru pe care îl poți face pentru tine este să înveți să te iubești.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook