Fă ce vrei în viața ta! Oamenii vor avea mereu ceva de spus…

Femeie dezamăgită pe malul mării

Judecătorul etern al tuturor lucrurilor: „Ce vor spune oamenii?”

Mereu ne preocupă cum vor aprecia oamenii alegerile noastre. De parcă, zi de zi, trăim cu toți cei care exercită critica socială asupra a tot ceea ce facem.

Lumea emoțională a unora, este direct conectată și afectată de criticile celorlalți. Întreaga lor „ființă” este afectată.

În esență, ei se pedepsesc pe ei înșiși.

Își pedepsesc sentimentele și se scuză pentru tot ceea ce simt. Între timp, absurditatea poveștii este că sunt forțați să coexiste cu oameni pe care, în esență, doresc să îi evite.

Ei își suprimă emoțiile.

Mergi mai departe cu viața și cu alegerile tale și nu îți face griji, în mod constant, despre ceea ce vor spune și vor face unii și alții. Tot ceea ce spui și tot ceea ce faci, oricum va deveni un subiect de conversație în spatele tău.

De aceea, ar trebui să faci întotdeauna ceea ce îți spune inima și să nu te preocupe ce spun ceilalți. Întoarce-le spatele ostentativ și continuă-ți viața. Pentru că atunci când te doare și te simți incredibil de singur, niciunul dintre acești „judecători” nu va fi acolo să te susțină.

Nu va fi nimeni lângă tine care să-ți răspundă la întrebările care te frământă și la care ai nevoie de răspunsuri. Este paradoxal și absurd că propria ta fericire depinde de opinia lumii. Și toate acestea, totuși, se întâmplă. Pentru că mintea noastră se oprește la critica lumii.

Pentru că cea mai mare parte a vinei, pentru ceea ce ni se întâmplă, este a minții noastre, care nu reușește să filtreze și să aleagă ceea ce să facem și ceea ce să nu facem. Totul începe și se termină acolo, în mintea noastră. Puterea noastră este acolo, și nu o folosim așa cum ar trebui. Suntem permanent agățați de lume.

Rezultatul este că viața noastră trece… și ne este rușine să simțim și să ne arătăm emoțiile.

Dar va veni o vreme când vom regreta amarnic. Când lumea nu va fi acolo, undeva, lângă noi,  ca să ne mângâie. ( *IRONIE 😀 ) Dar până atunci, continuă să dai și mai multă importanță criticilor și lasă-ți viața să treacă fără a trăi cu sens!

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook