Dacă alegerea lui a fost să plece, ei bine, el va pierde…

Femeie părăsită

L-ai privit plecând, în derivă, devenind încet o umbră îndepărtată, până când a dispărut. Complet și pentru totdeauna. Nu i-ai urat binele, pentru că ar fi o mare minciună. Nu ai învățat să minți și nici acum nu o vei face. Știi că o dorință trebuie să fie bine intenționată, să vină din partea bună a noastră.

Dar nu poți arăta bunătate unei persoane care ți-a arătat cele mai murdare și cele mai urâte lucruri pe care ți le poate arăta cineva.

“Mizeria” aceasta a încercat să te păteze și pe tine. Voalul care-ți acoperă sufletul, brodat cu bunătate, puritate, nu poate fi pătruns ușor de răutatea lumii. Nu ai lăsat-o.

Când primele pete întunecate au început să se estompeze pe voal, te-ai oprit. Ai încetat să mai emiți lumină. Întunericul lui era atât de gros încât nu puteai să-l pătrunzi cu nicio lumină.

Nici măcar nu i-ai dorit ceea ce este mai rău.

Nu ești o persoană rea și, uneori, te gândești de ce există atâta exploatare, atâta răutate, atâta apatie în lume. De ce nu ar putea cineva să găsească cu ușurință suflete curate și cinstite?

De ce ar trebui ca totul să fie atât de superficial și impersonal? Un “De ce?” după altul. Fără niciun răspuns.

Unele “De ce?”, rămân și vor rămâne fără răspuns indiferent de câte secole trec.

Pentru că omul va fi mereu la fel. O încurcătură inexplicabilă care nu se desface. Iar acest om, pentru tine, era o încurcătură întunecată, superficială, manipulativă pe care, cu cât o descurcai mai mult, cu atât descopereai că fiecare fir ascunde altceva, ceva întunecat.

I-ai dorit doar să primească ceea ce merită. Fie că merită ceva bun în această viață, fie că merită ceva rău, nu este treaba ta. Acesta este ceva între viață și acest om. Unii o numesc karma, alții o numesc soartă.

Un lucru este sigur în această viață.

Fiecare trăiește cu alegerile lui și este judecat de viață, oricare ar fi el: bun sau rău. Te trezești și dormi cu ceea ce ai ales. S-ar putea să regreți. Sau poate nu. Fiecare are propriile alegeri. Dacă a fost alegerea lui să plece, lasă-l. Viața are alte planuri pentru tine și el nu este în ele.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook