Am văzut iubire mai mare și mai sinceră între amanți decât în multe cupluri căsătorite…

Amanți se văd pe ascuns

Când se termină pasiunea, abia atunci începe iubirea adevărată…

Marea majoritate a oamenilor nu știu să iubească. Iubirea este un sentiment prea înălțător pentru oamenii care nu simt chemarea divinității. Pentru acești oameni, iubirea înseamnă același lucru cu pasiunea, prin urmare, pentru ei, când pasiunea trece – trece și iubirea.

Pasiunea nu este altceva decât un teren fertil în care ai posibilitatea să cultivi sămânța iubirii, ca mai apoi să-i culegi roadele. Însă unii oameni nu cultivă nimic, ci doar se tăvălesc pe acest teren până îl bătătoresc, iar apoi, când devine prea stâncos pentru ei, caută altul.

Mai sunt și cupluri nerăbdătoare, care cred că acest teren va fi mereu ca o saltea moale, pufoasă, și că se vor putea tăvăli toată viața pe el, iar în loc să cultive sămânța iubirii – ei construiesc case și se căsătoresc. Dar și la aceștia, când pasiunea dispare – se năruie tot.

Nu sunt eu în măsură să judec pe nimeni dar am văzut iubire mai mare și mai sinceră între amanți decât între multe cupluri căsătorite. În primul rând că amanții nu au secrete chiar dacă relația lor este un secret.

Își mint soții și soțiile, se acoperă unul pe celălalt, fac planuri împreună și lucrează ca o echipă pentru a-și ascunde infidelitățiile, dar măcar nu se mint unul pe celălalt. Iubirea lor se consumă greu pentru că ei nu se au unul pe celălalt la discreție.

De ce înșală oamenii?

Oamenii care înșală mărturisesc că fac asta pentru a-și salva căsnicia. Pur și simplu nu mai suportă să trăiască cu partenerul de viață, pentru că între aceștia s-a stins și ultima scânteie de pasiune.

Și cum au apucat să își construiască o viață împreună, să facă copii, dar fără să dezvolte sentimente trainice de iubire, acum sunt nevoiți să rămână împreună, fiecare dintre ei încearcând să găsească afecțiune și iubire în altă parte.

Trăiesc iubiri imposibile și sunt conștienți de lucrul acesta, însă se mulțumesc compensând timpul scurt cu intensitatea emoțiilor. 

Poate exista o iubire adevărată între amanți sau și aceasta este doar o pasiune fulgerătoare?

Eu cred că este tot pasiune. Pentru că, în general, motivul pentru care oamenii preferă să înșele și să nu se despartă, îl reprezință copiii – nu vor ca aceștia să crească fără ambii părinți.

Prin urmare, singura iubire adevărată, necondiționată, pe care o poți aștepta de la astfel de oameni – este iubirea maternă/paternă.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook