Singurele probleme care ar trebui să te preocupe sunt cele de sănătate…

Singurele probleme care ar trebui să te preocupe sunt cele de sănătate...

Hainele care nu ți se mai potrivesc, relația care nu merge, o prietenie care s-a încheiat brusc, contul bancar care este gol, clasa pe care nu ai trecut-o, vremea care s-a stricat, “prințul” care nu a venit, unicornul tău care nu a mâncat sau fosta relație care nu a răspuns la mesaj, sunt suficiente motive să te facă să crezi că a venit sfârșitul lumii?

Te plângi mult, îți umpli mintea, corpul, camera și totul în jur cu gânduri înmuiate în negru. Te-ai învățat să trăiești așa. Nu vrei să te schimbi.

Fiecare zi care se arată îți oferă o altă șansă să te gândești la ea ca la necaz și brutalitate. Adică până când vine un moment în viața ta când pământul se cutremură sub picioarele tale.

Totul în jurul tău se prăbușește și zero este acum punctul tău de plecare.

Îți dai seama că expresia „Problemele sunt doar cele de sănătate, restul sunt simple preocupări” se aplică și celor de mai sus. Ai învățat, vezi, să iei unele lucruri de la sine înțeles, că recunoștința nu are loc în vocabularul tău, iar ingratitudinea stă lângă tine și îți anihilează fiecare gând.

Situațiile dificile din viață creează acel sentiment oribil și uneori insuportabil de nesiguranță.

Totul în jurul tău funcționează și te simți neputincios(ă) să realizezi ceva. Eziți să clipești, să accelerezi și să depășești. În schimb, încetinești, rămâi în spate și aștepți ca obstacolul în sine să accelereze. Oximoron, nu-i așa?

Dar ai încercat vreodată să vezi realitatea cu alți ochelari? Probabil că nu! Te-ai ținut de acele lentile negre, preferatele tale. Și asta pentru că dacă expulzezi alfa negativă din cuvântul “ignoranță”, împreună cu lentila neagră și îl înlocuiești cu “eu”, vei înțelege că poți beneficia chiar și de o situație aparent forțată.

Problemele și situațiile dificile, în general, sunt experiențe.

În suișurile și coborâșurile pe care ți le aruncă viața de zi cu zi, ai ocazia să-ți exersezi calmul, capacitatea și abilitățile de management.

Ta va ajuta să alergi, schimbând și comutând între diferiți pantofi. Unii te îngustează, alții sunt mari. Cu toate acestea, există și cei pe care îi porți, începi să alergi și îi adaptezi la picioarele tale.

Când ajungi într-un punct în care te îneci într-o lingură de apă, trebuie să înțelegi că toate acele lucruri care par probleme în propria ta logică, nu sunt în tărâmul realității. Dacă te hotărăști să privești viața cu ochi dulci și să-i zâmbești, chiar și acele situații care te sufocă, te presează și te tulbură, până la urmă se îmbunătățesc.

Deci nu este chiar atât de mare o problemă. Sunt lupte, în esență, în care viața te cheamă pentru a-i demonstra ce jucător bun ești. Nu uita că, pe măsură ce ridici ștacheta ca jucător, nivelul de dificultate al pistei crește.

Fiecare provocare cu care se confruntă orice persoană creează acel sentiment îngrozitor, care are ca efect exagerarea unor situații.

Un eveniment care te întristează, care te doboară psihologic, pentru tine întotdeauna pare cea mai mare problemă de pe planetă. Amintește-ți, totuși, că la un moment dat se va rezolva. Vai de acele situații în care nu există nicio posibilitate de soluționare și viitorul lor este incert, aproape invizibil.

Când te gândești la câți oameni, în fiecare zi, au o mie de motive să lupte cu fiarele adevărate de dragul supraviețuirii, încearcă în propriile tale momente dificile să apuci acele elemente care te vor face să creezi lumea visurilor tale.

În situații dificile înveți să încerci, să treci dincolo, să creezi și să zâmbești cu ochii. Mai presus de toate, înveți să trăiești.

Fiecare clipă, însă, în viață, este o lecție și nici cel mai excelent elev, nici papagalul care a intrat în automat, nu este promovat în clasa următoare, din păcate sau din fericire.

Promovat este studentul isteț care a învățat să aibă ași ascunși și să-i arunce pe masă atunci când totul în jurul lui strigă timid “pas”. Pentru că, atunci când totul se va termina, îți vei da seama că ai ieșit învingător doar din fiecare luptă pe care ai purtat-o ​​sau pe care ai hotărât că nu merită să o duci.

Toți oamenii, la un moment dat în viața lor, indiferent cât de bine lucrat este scenariul lor, trec prin momente dificile. Este important, totuși, atunci să luminezi toate acele mici colțuri ale vieții tale și să mergi mai departe. Pentru că, până la urmă, va veni și lumina în centru.

După fiecare aventură cu care te confrunți, devii mai puternic(ă), exersează-ți reflexele și construiești baze pentru viitor cu stabilitate, răbdare, înțelegere și rezistență. Circumstanțele dificile ale vieții sunt cele pe care nu le poți rezolva nici călătorind singur(ă), nici având alături persoana pe care o iubești, nici ținând doar un portofel plin.

Dacă te uiți la asta dintr-o perspectivă matematică, problemele există pentru a necesita soluții și problemele vor veni și vor trece ca sarea și piperul în meniul principal al vieții. Este, totuși, o oportunitate de a-ți evolua viața și de a crea o versiune și mai frumoasă a ta. Așa că nu lăsa pe nimeni (mai ales pe tine) să te doboare.

Știi, este foarte ușor să cazi în această capcană și să te simți pierdut(ă) de dimineața până seara.

Viața, în fiecare zi, îți oferă cu generozitate motive în jurul tău să nu fii bine. Tu, totuși, cauți și găsești acel singur motiv pentru a fi. Merită, pentru că viața este bună, ajunge la tine și așteaptă să mergeți mai departe împreună.

În același timp, cu problema sau îngrijorarea ta, ea te invită să mergeți înainte împreună, iar la un moment dat te va lăsa singur(ă) deoparte. Odată ce este sigur că ai trecut examenul cu brio.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook