Poți să faci și ceea ce nu crezi că poți…

Femeie într-un lan de floarea soarelui

În viață, vei trece și prin acele momente care te sperie.

Sunt momentele acelea, când realitatea în care trăiești te doboară. Acolo unde adevărul tău, este cuțitul care te desfășoară. Momente în care te simți atât de speriat, atât de îngrozit de ceea ce trăiești, încât vrei să dispari în cel mai îndepărtat colț al pământului.

Ți-e atât de frică și vrei să fii atât de mic, încât nimeni să nu te poată vedea. Momente în care durerea sufletului tău, este de neînchipuit de mare, încât te face să vrei să te întorci din nou în pântecele mamei tale.

Să te ascundă în pântecele ei și să dormi încovoiat, să te țină în siguranță, liniștit, departe de adevărurile aspre și crude ale vieții. Din aceste momente, cele mai dificile din viața ta, descoperi câtă putere, măreție și rezistență ai.

Înveți că omul poate rezista aproape la orice.

Înveți că noi toți, în interiorul nostru, purtăm împreună, atât fiara cât și frânturi din Dumnezeu. Înveți că omul este făcut și pentru greu, este făcut să ducă cele mai grele bătălii. În vârtej, în furtună, înveți să fii curajos.

Înveți că nu poți face nimic pentru a opri furtuna și că tot ce trebuie să faci este să ai răbdare și să aștepți să se oprească. Îți accepți problemele, rănile și înduri. Ai grijă de tine atâta timp cât este nevoie, pentru ca apoi să te ridici din nou în picioare. Te iubești din ce în ce mai mult.

Descoperi că te poți elibera de durerea pe care o simți, bazându-te doar pe propriile forțe, fără cârjele altcuiva.

Descoperi că numai tu ai responsabilitatea de a-ți vindeca rănile. Numai tu, poți alunga temerile care te țin închis. Poți să învingi ceea ce te face să suferi și să alungi ceea ce îți sufocă sufletul. Poți ucide toate gândurile negre care îți întunecă mintea.

Îți place sau nu, trebuie să înfrunți toate adevărurile insuportabile care te bântuie, pentru a-ți vedea clar slăbiciunile și înfrângerile. Trebuie, în ciuda greutății durerii pe care o porți, să devii acrobat, ca să nu cazi în golul iadului care fierbe în tine și te arde.

Trebuie să înduri și să sfâșii, să scoți toate bucățile întunecate din sufletul tău, astfel încât să poți vedea cât de puternic ești. Sapă, pentru a ajunge la adevăr, la sursa vieții.

Trebuie să sapi foarte adânc în sufletul tău, pentru a descoperi cine ești.

Trebuie. O să zgârie, o să sângerezi, însă într-un final vei afla cât valorezi. Vei vedea că poți străluci și în întuneric. Vei afla că poți câștiga, că poți înceta să mai menții frica ta care te ține înlănțuit.

Vei vedea că poți realiza mult mai mult decât ai crezut că poți. Că tu ești căpitanul. Doar tu! În toate furtunile. Primești o palmă pe spate și nu ai timp să spui „m-a durut”. Si da, poți suporta, cu sufletul la gura. Și vei merge mai departe.

Numai tu îți poți salva sufletul și viața. Nimeni altcineva. Poți lupta singur cu cele mai inaccesibile oceane și cu cele mai întunecate adâncimi. Poți. În sfârșit poți face ceea ce nu crezi că poți.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook