Firul invizibil care leagă două persoane menite să fie împreună…

Firul roșu

Legenda spune că există un fir intangibil al destinului care leagă doi oameni care sunt destinați să fie împreună.

Conform wakeninggr.com, persoanele conectate sunt legate indiferent de timp, loc sau circumstanță. Nimic nu poate rupe firul invizibil dintre doi oameni care trebuie să fie împreună.

1. Roșu.

Culoarea roșie este strâns asociată cu atracția și dorința. Este și culoarea șirului destinului care leagă cele două suflete pereche.

2. Originea.

Șirul roșu al destinului provine dintr-o credință străveche din Asia de Est. Potrivit acestui mit, zeii leagă o sfoară roșie în jurul gleznelor celor destinați să se întâlnească sau să se ajute într-un fel.

3. Ca sufletul pereche?

Ideea este similară cu conceptul occidental de „suflet pereche” sau „flacără geamănă”. Ceea ce este diferit este că acest proverb se concentrează mai mult pe conceptul de “angajament”, conectarea cu cineva, mai degrabă decât găsirea celeilalte jumătate.

4. Povestea.

Ca multe legende vechi, povestea din spatele firului roșu este oarecum problematică. Se spune că un băiețel, mergând acasă într-o noapte, a văzut un bătrân citind o carte.

L-a întrebat ce citește. Bătrânul a spus că citește cartea de căsătorie și i-a spus tânărului că este destinat să se căsătorească cu o fată. Când i-a arătat băiatului fata cu care urma să se căsătorească, atunci…

5. Problema.

Băiatului nu i-au plăcut cuvintele bătrânului, pentru că nu voia să se căsătorească. A luat o piatră de jos, a aruncat-o și a alergat cât a putut de repede. Ani mai târziu, s-a aranjat o căsătorie între băiat și una dintre cele mai frumoase fete din sat. Dar, când i-a fost prezentată, el a observat…

6. Semnul.

Viitoarea lui soție avea o cicatrice mică, un semn deasupra sprâncenei. Când a întrebat-o despre asta, ea i-a spus că un băiat a aruncat cu o piatră în ea când era copil. Demonstrând astfel uniunea lor fatidică…

7. Ce se întâmplă când se întinde și se încurcă?

În esență, această poveste vorbește despre o putere superioară. Destinul își va urma cursul și, în timp, totul va cădea la loc. Este important să nu lupți cu firul roșu.

8. Încă mai este nevoie de muncă.

Chiar dacă găsiți persoana la celălalt capăt al șnurului roșu fatalist, asta nu înseamnă că va fi ușor să rămâneți împreună. Povestea este menită să inspire credință, devotament și compasiune. Firul este, de asemenea, acolo pentru a vă asigura că voi, partenerii, rămâneți fideli unul altuia.

9. Infinit.

Indiferent cât de aproape sau de departe ai fi de acea persoană, firul rămâne. Vor fi momente când, mental sau fizic, te vei simți îndepărtat de celălalt, dar asta nu afectează firul care vă leagă.

10. De la început.

„În momentul în care am auzit prima mea poveste de dragoste, am început să te caut, fără să știu cât de orb sunt. Îndrăgostiții nu se întâlnesc în sfârșit undeva. Ei sunt unul în calea celuilalt pe tot parcursul, de la început.” – Rumi

11. În mâinile Zeilor.

Potrivit legendei chineze, se crede că zeitatea responsabilă pentru „șirul roșu al norocului” este Yuè Xià Lǎo, vechiul zeu al consulului lunar. Yuè Xià Lǎo se ocupă și de nunți.

12. Promisiune roz?

În cultura japoneză se spune că sfoara roșie este legată în jurul degetului mic. De aici și sintagma „Făgăduința Roz”. Se spune că persoana care și-a încălcat promisiunea a trebuit să-și taie degetul mic!

13. Nu doar îndrăgostiți.

Catalogul Caroline Highland of Thought scrie: „Firele roșii nu se răsucesc în jurul gleznelor noastre în timp ce mergem, nu se încurcă atunci când tulburăm lucrurile din trecut – chinezii cred că vin din noi înșine, din naștere, din momentul în care venim pe lume.

Pe măsură ce îmbătrânim, cu fiecare an care trece, firele cresc, aducându-ne mai aproape de oamenii ale căror vieți sunt destinate să se împletească cu a noastră într-un fel”.

14. Libertate?

Același autor interpretează firul roșu ca eliberator. „Cât de bine ar fi să ieșim în necunoscut, într-un loc nou, în orice etapă a vieții noastre, știind că acele fire roșii vor fi acolo, înfășurate în viitor – așa cum sunt întotdeauna, ținând sufletele care așteaptă să ne prindă, să ne învețe, să ne atingă, să ne schimbe.”

15. Indestructibil.

Potrivit Wikipedia, „Cele două persoane conectate prin firul roșu sunt menite să fie împreună, indiferent de loc, timp sau circumstanțe. Acest fir magic poate fi întins sau încurcat, dar niciodată rupt.”

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook