Sunt bărbații mai sensibili decât femeile?

Bărbat îndurerat

„Bărbații nu plâng”. Generații și generații de oameni au crescut cu această regulă în viața lor.

Și totuși, oricât de mult încearcă bărbatul din viața ta să facă pe durul, el, în adâncul sufletului, este foarte… sensibil. De fapt, potrivit unui studiu citat de ziarul britanic Daily Mail, bărbații sunt mai sensibili decât femeile.

În acest studiu, cercetătorii au cerut bărbaților și femeilor să urmărească aceleași videoclipuri emoționale și au descoperit că bărbații au experimentat reacții mai puternice. Desigur, atunci când ambele sexe au fost întrebate despre emoțiile care le-au fost provocate, femeile au fost cele care au recunoscut că sunt mai mult emoționate.

Cercetările efectuate de institutul de cercetare psihologică Mindlab, risipesc astfel mitul potrivit căruia bărbații nu experimentează aceeași gamă de emoții ca și femeile.

„Stereotipurile care doresc ca bărbații să fie mai stoici și femeile să fie mai emoționale, sunt întărite de prejudecățile media și sociale. Avem tendința de a simplifica excesiv și de a exagera diferențele percepute între bărbați și femei.

Este mai probabil să ne concentrăm atenția asupra dovezilor care susțin stereotipurile de gen existente”, a spus doctorul David Lewis, neuropsihologul principal al studiului.

Abonează-te pe:
Chris Oliver Google News Chris Oliver Facebook